Acasă Cultura Arta în vremuri de restriște -super-vernisaj de pictură, la Galeria Helios Timișoara

Arta în vremuri de restriște -super-vernisaj de pictură, la Galeria Helios Timișoara

1848
DISTRIBUIȚI

Simpozionul Internațional de Artă Ștefan Jäger, ajuns anul acesta la a VIII-a ediție, a întruchipat ambiția organizatorilor și dorința de a susține capitalul cultural al Timișoarei, chiar și în vremuri de restriște.

Eveniment organizat de Blythswood și susținut financiar de orașul Jimbolia, sub îndrumarea curatorilor Costin Brătianu și Bela Tar, a fost realizat în condiții optime de siguranță, cu o precizie în respectarea normelor actuale.

Manifestarea artistică are ca direcție principală păstrarea vie a memoriei pictorului bănățean șvab Stefan Jäger.  Astfel că, unsprezece artiști din România și Lituania, timp de zece zile, inspirați de istoria, cultura și bogăția spirituală specifice micului oraș vestic, s-au unit sub un ideal comun – creația.

Cu o vreme prielnică, îngăduitoare cu cei care și-au manifestat interesul, tabăra de creație artistică s-a încheiat cu vernisajul organizat în aer liber, unde distanțarea a fost marcată la propriu pe pavelele din jurul Casei de Cultură a orașului Jimbolia.

Expoziția v-a avea loc și în Timișoara, Galeria Helios, în 8 august, ora 18:00.  

Energia unui eveniment este conservată și contribuie la  formarea unui circuit cultural necesar, iar dacă organizarea s-a aflat pe nisipuri mișcătoare, nu a devenit un motiv de regres. Jimbolia este orașul unde arta se încropește cu impulsul oamenilor ambițioși. Să lăsați arta să intre în conversație cu voi este îndemnul transmis de organizatorul Adrian Popa -a explicat Larisa Vasile.

Comentarii

comentarii