Acasă Actualitate ASAP, prin UVT și LOGS alături de organizații din Italia, Spania, Grecia,...

ASAP, prin UVT și LOGS alături de organizații din Italia, Spania, Grecia, Austria și Croația

DISTRIBUIȚI

La Universitatea de Vest din Timișoara, a avut loc un workshop având ca temă accesul la educație, locuire, angajabilitate și servicii de sănătate pentru resortisanții din țări terțe.

Întâlnirea a avut loc în cadrul proiectului ASAP, proiect reprezentat de România prin Universitatea de Vest din Timișoara și Asociația LOGS alături de organizații similare din Italia, Spania, Grecia, Austria și Croația.

Universitatea de Vest din Timișoara, prima instituție academică din sud-estul Europei care a acordat o bursă de studii pentru un refugiat, a coordonat o cercetare la nivelul parteneriatului, pentru a identifica cu ce probleme se confruntă imigranții non-europeni ajunși în țările europene. Această analiză de nevoi a fost prezentată vineri, 31 martie 2023, în fața reprezentanților autorităților și instituțiilor publice din județul Timiș, în vederea îmbunătățirii accesului la locuințe, locuri de muncă, sănătate și educație pentru migranți.

Proiectul “ASAP – Accesarea de servicii, diseminarea abordărilor și practicilor” este finanțat prin Fondul Azil, Migrație și  Integrare a Uniunii Europene și are un buget total de 760.888,46 EUR pentru o perioadă de 30 de luni.  Coordonator proiect UVT, Prof.univ.dr. Mihaela TOMIȚĂ (mihaela.tomita@e-uvt.ro)

 

Comentarii

comentarii