Acasă Actualitate Asistenţa medicală de urgenţă, în perioada Paştelui

Asistenţa medicală de urgenţă, în perioada Paştelui

DISTRIBUIȚI

În Timişoara şi Timiş
“DSP Timiş asigură garda de permanenţă la numerele de telefon 0728. 885.736 şi 0728.885.727, telefoane la care pot fi semnalate toate cazurile deosebite”, a subliniat Dana Şpac, purtător de cuvânt din cadrul DSP Timiş

Ministerul Sănătăţii a dispus o serie de măsuri necesare în perioada sărbătorilor de Paşte şi a celei de 1 Mai, pentru asigurarea funcţionării la parametri optimi a furnizorilor de servicii medicale, pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă, a serviciului de permanenţă şi a serviciului judeţean de ambulanţă.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a atenţionat în scris toate unităţile sanitare din Timişoara şi din judeţ ca, pe întreaga perioada amintită, să fie luate măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale şi a asistenţei medicale de urgenţă, astfel încât intervenţiile medicale de urgenţă să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, în timp optim şi operativ.
S-a dispus identificarea precoce a oricăror situaţii ce ar putea genera fenomene de criză şi, având în vedere faptul că serviciile de ambulanţă se vor confrunta cu o creştere a solicitărilor de servicii medicale, parcul auto şi al ambulanţelor să fie utilizat exclusiv în scopul rezolvării solicitărilor venite de la populaţie.
De asemenea, spitalele au fost înştiinţate să instituie linii de gardă funcţionale şi să verifice stocul de medicamente şi materiale sanitare.
Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată în toate secţiile UPU ale spitalelor, iar medicii de familie sânt obligaţi să îşi afişeze programul de lucru pentru aceste zile, la loc vizibil, pentru a nu crea disconfort pacienţilor.
Medicii de familie care lipsesc din localitate în perioada sărbătorilor sânt obligaţi să aiba înlocuitor. Tot medicii de familie sânt cei care vor elibera certificate de deces.
În judeţ, vor funcţiona în regim normal şi centrele de permanenţă din Ciacova, Dudeştii Vechi, Gătaia, Recaş, Liebling, Niţchidorf şi Teremia Mare.
“DSP Timiş asigură garda de permanenţă la numerele de telefon 0728. 885.736 şi 0728.885.727, telefoane la care pot fi semnalate toate cazurile deosebite şi problemele ivite în sectorul sanitar din Timiş. Unităţile sanitare, centrele de permanenţă şi serviciul de ambulanţă judeţean sunt pregătite pentru orice tip de asistenţă medicală, pe toată perioada sărbătorilor”, a subliniat Dana Şpac, purtător de cuvânt al DSP Timiş.

Comentarii

comentarii