Acasă Actualitate Asociația 21 Decembrie 1989 Arad cere CSM să judece în regim de...

Asociația 21 Decembrie 1989 Arad cere CSM să judece în regim de urgență procesul primarului Gheorghe Falcă

421
DISTRIBUIȚI

Asociaţia 21 Decembrie 1989 Arad, alături de alte 13 organizaţii din Blocul Naţional al Revoluţionarilor, a cerut printr-o adresă înaintată Consiliului Superior al Magistraturii, judecarea în regim de urgenţă a procesului primarului Gheorghe Falcă.  Sesizarea CSM a avut loc în urma unei hotărâri a Asociaţiei 21 Decembrie 1989 Arad, adoptată în data de 21 martie 2012. „În conformitate cu unul dintre principiile de bază ale procesului penal, judecarea cu celeritate, în vederea finalizării şi soluţionării cauzei ce face obiectul Dosarului nr. 4015/108/2007, aflat pe rolul Tribunalului Alba şi care îl vizează pe inculpatul ing. Falcă Gheorghe, primar în funcţie al municipiului Arad”, se arată în sesizarea adresată Consiliului Superior al Magistraturii. Mircea Ardelean, președintele filialei arădene al Asociaţiei 21 Decembrie 1989, a explicat demersul revoluționarilor, arătând că au trecut cinci ani de la întocmirea rechizitoriului  şi trimiterea în judecată şi nici până acum nu a fost dată o soluţie.

„Cu respect, solicităm intervenţia CSM şi analizarea cu atenţie a acestei cauze, deoarece în anul 2007 organele de cercetare penală au constatat că există motive temeinice pentru trimiterea în judecată a inculpatului Falcă Gheorghe, pentru infracţiuni de corupţie.

Deşi au trecut cinci ani de la întocmirea rechizitoriului şi trimiterea în judecată, nici până la această dată nu a fost pronunţată o soluţie în cauza respectivă”, se arată în sesizarea transmisă Consiliului Superior al Magistraturii. Revoluționarii se tem că dosarul primarului va fi tergiversat până când faptele se vor prescrie.

„De asemenea, subliniem lipsa de moralitate a numitului Falcă Gheorghe, fin al președintelui Băsescu Traian, care și-a anunțat a treia candidatură pentru funcția de primar al municipiului Arad. Noi, semnatarii, considerăm că este imoral să gestionezi un buget de zeci de milioane de euro anual, în condițiile în care ești inculpat într-un dosar penal privind fapte de corupție”, spun revoluționarii.

Ei explică în adresa trimisă CSM că vor informa și forurile europene în acest caz.

Comentarii

comentarii