Acasă Eveniment Asociaţia Pet Hope sterilizează gratuit 25 de animale fără stăpân din Timişoara

Asociaţia Pet Hope sterilizează gratuit 25 de animale fără stăpân din Timişoara

411
DISTRIBUIȚI

De Ziua Mondială a Animalelor Fără Stăpân

Miercuri, 4 aprilie, este Ziua Mondială a Animalelor Fără Stăpân. Cu această ocazie, Asociaţia Pet Hope lansează campania „Fii OM cu ANIMALELE”. Primul eveniment din cadrul campaniei este realizat în colaborare cu Asociaţia Studenţilor în Medicină Veterinară Timişoara şi câteva cabinele veterinare şi va consta în vaccinarea gratuită a 25 de animale fără stăpân.

 „Ei nu sunt sărbătoriţi aproape niciodată. Doar arareori. Doar de mult prea puţini dintre noi. Auzim de ei cu precădere atunci când căutăm ţapul ispăşitor pentru a justifica greşelile noastre. În majoritatea cazurilor nu primesc doar indiferenţă, ci agresiune şi ocară. Ei ne înalţă, noi îi înjosim. În 4 aprilie, ziua mondială a animalelor fără stăpân, e momentul să ne aplecăm toată atenţia asupra lor! Lumea întreagă o face!”, este mesajul transmis de Raluca Ceauşu, Managing Director Pet Hope Association.

Timişorenii care doresc să sterilizeze gratuit animalele fără stăpân din zona în care locuiesc sau în care lucrează pot să facă programare la numărul de telefon 0754032534. Singurele condiţii sunt ca animalul să fie de pe stradă, iar persoana care solicită sterilizarea să aibă un loc în care să-l ţină timp de 2-3 zile, pentru recuperarea post-sterilizare. Conform reprezentanţilor Pet Hope, cererile de sterilizare ale unor animale au şi apărut imediat după publicarea anunţului pe pagina de Facebook a asociaţiei. Ziua de miercuri se va încheia cu un Flash Mob, la ora 20.05, în Piaţa Unirii, la care sunt aşteptaţi zeci de iubitori de animale.

În 2012, Ziua Mondială a Aminalelor Fără Stăpân va fi sărbătorită pentru a doua oară. În toamna anului 2010, peste 100 de organizaţii care se ocupă de animalele fără stăpân s-au reunit în Olanda. Cu ocazia acestui eveniment, un specialist în marketing a venit cu ideea de a organiza o zi Mondială a Animalelor Fără Stăpân. A fost aleasă ziua de 4 aprilie, la exact şase lui luni Ziua Mondială a Animalelor (4 octombrie). La prima ediţie, în 2011, au participat organizaţii şi iubitori de animale din 15 ţări, inclusiv România. Scopul iniţiatorilor este ca Ziua Mondială a Animalelor Fără Stăpân să ajungă să fie celebrată în toată lumea.

Comentarii

comentarii