Acasă Cultura Asociaţia „Timişoara – Capitală Culturală Europeană” pregăteşte strategia culturală a oraşului în...

Asociaţia „Timişoara – Capitală Culturală Europeană” pregăteşte strategia culturală a oraşului în perioada 2014-2025

494
DISTRIBUIȚI

Duma 22

GALERIE FOTO

Programe în valoare de peste 90.000 de lei, în 2012

Miercuri, 8 mai, la Hotel Timişoara a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei „Timişoara – Capitală Culturală Europeană”. În prezenţa primarului Nicolae Robu şi a viceprimarului Dan Diaconu, directorul executiv al asociaţiei, Simona Neumann, a prezentat raportul de activitate pe anul 2012.

Astfel, organzaţia a derulat anul trecut programe de informare şi pregătire a candidaturii în valoare totală de 90.609 lei, suma fiind asigurată de la bugetul local, prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara. 13.395 de lei au fost oferiţi autorului siglei asociaţiei, artistul Pavel Vereş, câştigător al concursului de creaţie, iar 34.200 de lei s-au cheltuit pentru schimburi de experienţă. Asociaţiei „Timişoara – Capitală Culturală Europeană” are şi o datorie de 38.708 de lei, din care 24.000 de lei sunt împrumutaţi de Emil Cristescu, preşedintele Comitetului Director. Datorită acestui împrumut, asociaţia şi-a putut începe activitatea.

 

O colaborare strânsă cu autorităţile locale

În anul 2013, prioritatea Asociaţiei „Timişoara – Capitală Culturală Europeană” va fi demararea procesului de elaborare a Stategiei culturale a oraşului în perioada 2014-2025, în colaborare cu Primăria Municipiului Timişoara şi Institutul Intercultural. De asemenea, va fi elaborat programul de expansiune culturală, finanţat de la bugetul local, prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, în valoare totală de 400.000 lei, care va urmări, printre altele, dezvoltarea conceptului „rEVOLutionary”, dezvoltarea identităţii vizuale a candidaturii, realizarea machetelor grafice (afişe, fluturaşi, broşuri) cu identitatea aleasă. Asociaţia se va mai ocupa de dezvoltarea planului de comunicare pentru unele evenimente culturale ale oraşului, promovarea evenimentelor de pe agenda culturală şi monitorizarea lor. Suma de 63.000 de lei, alocată tot prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, va fi dedicată consultării unor experţi din străinătate, în vederea întocmirii dosarului de candidatură, iar 5000 de lei vor fi alocaţi de la Consiliul Judeţean Timiş, pentru cursuri de management cultural pentru persoane interesate să dezvolte proiecte culturale.

La Adunarea Generală a Asociaţiei „Timişoara – Capitală Culturală Europeană” s-a mai hotărât sprijinirea, şi în 2013, a unor evenimente culturale precum Acces Art, Open Art City, Noaptea Muzeelor, campania „Timişoara curată” şi campania privind combaterea afişajului illegal. Tot miercuri au fost primite în asociaţie două noi instituţii: Universitatea de Vest din Timişoara şi Asociaţia Festivalul Baroc.

1000 de lei/lună – cotizaţia firmelor înscrise în Asociaţia „Timişoara – Capitală Culturală Europeană”

În cadrul Adunării Generale a Asociaţiei „Timişoara – Capitală Culturală Europeană” s-au votat şi noile cotizaţii, diferenţiate pe categorii de membri, după cum urmează: persoane juridice (mai puţin centre culturale şi ONG-uri) – 1000 de lei/lună, ONG-uri – 200 de lei/an şi persoane fizice – 100 de lei/an. Banii strânşi prin cotizaţii vor fi folosiţi pentru acoperirea  cheltuielilor operaţionale şi de implementare ale proiectelor. „Diferenţa între tipurile de cotizaţii se explică prin faptul că instituţiile publice (mai ales cele culturale) vor beneficia în mod direct de finanţare substanţială din bani europeni în momentul în care Timişoara va câştiga titlul de Capitală Culturală Europeană”, a precizat Simona Neumann, directorul executiv al Asociaţiei „Timişoara – Capitală Culturală Europeană”.

 

{vsig}galerie/foto asociatia{/vsig}

Comentarii

comentarii