Acasă Eveniment Atac armat în centrul Timișoarei. Un turc a fost jefuit de cinci...

Atac armat în centrul Timișoarei. Un turc a fost jefuit de cinci tineri înarmați cu pistoale

DISTRIBUIȚI

pistol 78791000Atac armat în Timișoara. Cinci tineri au jefuit un cetățean turc, după ce l-au amenințat cu niște pistoale despre care încă nu se știe dacă erau sau nu letale.

„Azi -noapte, în jurul orei 1, polițiștii secției 1 Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr de 25 de ani a fost deposedat, sub amenințarea unei arme, de telefonul pe care îl avea asupra sa de către mai multe persoane necunoscute, în timp ce se afla în Parcul Catedralei din Timișoara.

În jurul orei 1:30, polițiștii Secției 3 Timișoara au depistat cinci minori, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, bănuiți de comiterea faptei. În prezent, minorii se află la audieri, polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale desfășurând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată”, a declarat Aurora Voicilă, purtător de cuvânt al IPJ Timiș.

Trei dintre cei cinci adolescenți cercetați pentru tâlhărie calificată au fost reținuți pentru 24 de ore, iar polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș continuă cercetările.

În urma perchezițiilor corporale, oamenii legii au găsit asupra lor două pistoale neletale. Din primele informații, acestea ar fi pe bază de gaz.

Audierile celor cinci tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, au durat întreaga noapte. Trei dintre ei au primit o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca în mai puțin de câteva ore ei să fie duși în fața magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Pe numele lor au fost întocmite dosare penale. Este vorba despre trei capete de acuzare: tâlhărie calificată, uz de armă, dar și nerespectarea regimului armelor și muniției.

Surse din cadrul anchetei susțin că la audieri aceștia au declarat că au cumpărat cele două pistoale de pe piața neagră, așa că oamenii legii vor fi nevoiți să descopere cine anume le-a vândut aceste pistoale și de unde provin ele.

Comentarii

comentarii