Acasă Actualitate Atelier de făcut brânză, la Secusigiu

Atelier de făcut brânză, la Secusigiu

DISTRIBUIȚI

O gospodăria de pe malul Mureșului devine locul de organizare a unui eveniment de cultură gastronomică locală ce își dorește să prezinte comunitatea prin prisma istoriei și a culturii sale. Delicioasa manifestare culinară va marca 100 de ani de la organizarea în localitate a tradițonalei serbări câmpenești bănățene. Evenimentul, Banat Brunch, va avea loc, în curtea casei de la Măicuța din Secusigiu nr. 210 județul Arad, în premieră, în 11 mai!  ”Vă invităm să descoperiți poveștile oamenilor care trăiesc în acest loc, atmosfera din gospodăriile localnicilor și, nu în ultimul rând, mâncarea bună, de primăvară, pregătită după rețete locale!”, îndeamnă organizatorii. Meniu Banat Brunch cuprinde: platou cu aperitive de primavara: ouă vopsite cu foi de ceapa, brânza de oaie de la familia Preda, ceapa, ridichi, salată verde, șoancă fiartă cu ouă și tormac, pita de Pecica cu untură și boia și cu miere de stup. Meniu cald: zupa de gaină  cu tăiței de casă, carne de găină cu legume din zupă la dubă (cuptor), popricaș de miel de la Minerva Preda cu crumpi (cartofi), crumpi noi cu sos de mărar, sarme (sarmale) de porc – cu drag de la Mariana, Lia și Lili, spanac cu ouă și salată verde. În același timp vor avea loc ateliere de croșetat, expoziție de desene, tur de arhitectură rurală ghidat de studenți de la Facultatea de arhitectură Timișoara, vizită la stână familiei Preda și, bineînțeles, mult-așteptatul atelier demonstrativ de făcut brânză.

 

Comentarii

comentarii