Acasă Actualitate ATENȚIE! În România se vând câteva modele de măști aflate pe sistemul...

ATENȚIE! În România se vând câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase

1341
DISTRIBUIȚI

Mai multe modele de măşti periculoase nu ar trebui să se găsească de vânzare, atrage atenţia directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel.

Acesta susţine că, în cazul modelelor la care face referire, capacitatea de filtrare este insuficientă, existând o cantitate excesivă de particule care pot trece prin ele, sporind riscul de infecție.

Multe dintre măşti sunt din China, după cum se vede în fotografii.

“ATENȚIE: Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față.

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare.

Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție”, a atenţionat Paul Anghel, pe pagina sa de Facebook.

ATENȚIE: Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alerta rapida RAPEX privind produsele periculoase.Capacitatea…

Publicată de Paul Anghel pe Duminică, 31 mai 2020

Sursa: antena3.ro

Comentarii

comentarii