Acasă Actualitate Atenție! Suspiciune de pestă porcină, nu departe de Timișoara. Ce trebuie să...

Atenție! Suspiciune de pestă porcină, nu departe de Timișoara. Ce trebuie să faceți! 

DISTRIBUIȚI

Atenție! Suspiciune de pestă porcină la Lenauheim, județul Timiș! În localitatea Lenauheim, conform medicului veterinar concesionar,  există suspiciunea unui focar de Pestă Porcină Africană.

Prezența focarului va fi confirmată oficial după sosirea rezultatelor analizelor de la laboratorul din București. În aceste condiții, Comitetul pentru situații de urgență al comunei Lenauheim, întrunit, sambătă, face următoarele recomandări:

Nu vindeți și nu cumpărați animale. Dezinfectați cu un agent virucid (Virkon S – de exemplu) echipamentele de protecție atunci când intrați și ieșiți de la animale. (Plasați dezinfectantul într-o tavă la intrarea în zona cu animale.)

În gospodăria în care există suspiciunea de pestă, animalele bolnave au fost eutanasiate și incinerate, iar o firmă specializată, împreună cu medicul veterinar și reprezentantul DSV va face dezinfecția spațiilor contaminate, dar și a imprejurimilor.

În cazul în care focarul va fi confirmat oficial, se vor lua măsuri de interzicere a circulației animalelor și transportul porcilor pe drumurile publice.La orice suspiciune de boală, vă rugăm anunțați medicul veterinar – atenționează autoritățile comunei, sâmbătă 3 decembrie.

 

Comentarii

comentarii