Acasă Actualitate Au început lucrările la extindere a reţelei de alimentare cu apă şi...

Au început lucrările la extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare menajeră într-un cartier din Dudeştii Noi

122
DISTRIBUIȚI

Vizată este zona Solaris IV din Dudeştii Noi. Este vorba despre un proiect cu finanţare europeană câştigat de comună în urmă cu mai mulţi ani a cărui licitaţie pentru execuţie a durat circa doi ani.

După ce se vor finaliza lucrările aici, se va continua cu extinderea lor şi în zona Alexia, ambele zone fiind prinse în acest proiect european.

“Vremea ne permite acum ca în zona Solaris IV să avansăm mai întâi cu alimentarea cu apă pe toate străzile; ulterior sau în paralel – în funcţie de cum va hotărî executantul – vom continua cu reţeaua de canalizare menajeră. (…). Sperăm ca epidemia de coronavirus să nu ne creeze probleme suplimentare şi mă refer aici la afectarea capacităţii firmelor care efectuează lucrări în comună, pentru a ne putea duce proiectele la bun sfârşit”, spune primarul Alin Nica.

Proiectul cuprinde inclusiv racordurile şi branşamentele la sistemele de canalizare menajeră şi alimentare cu apă, fiecare cetăţean urmând să suporte costurile reţelei proprii din gospodărie până la racordul din stradă.

Comentarii

comentarii