Acasă Economic Autorizația de construcție pentru o nouă fabrică Bosch din Simeria a expirat....

Autorizația de construcție pentru o nouă fabrică Bosch din Simeria a expirat. Germanii încă nu au început investiția

DISTRIBUIȚI

Autorizația de construcție a BSH Electrocasnice, parte a grupului Bosch România, pentru lucrările la o nouă fabrică de mașini de spălat din Simeria a expirat în această lună, fără ca grupul să înceapă investiția, lăsată oricum de mult timp în așteptare. După un an de la semnarea autorizației de construire, compania Bosch România nu a început lucrările la fabrica de mașini de spălat de la Simeria. În noiembrie expiră termenul în care lucrările puteau fi inițiate, conform autorizației de construire, pentru care compania a achitat 300.000 de euro, arată ziaruldehunedoara.ro.

În primăvară, compania transmitea că decizia privind data începerii lucrărilor la noua fabrică de mașini de spălat din Simeria, al cărei buget a fost estimat la aproximativ 110 milioane de euro, va fi luată “în perioada următoare”, după ce va fi finalizat un proces de analiză a proiectului.

“La sfârșitul anului s-a aplicat pentru autorizația de construcție și în acest moment se derulează de către specialiștii firmei anumite calcule legate de proiect. O decizie privind data începerii lucrărilor la fabrica de la Simeria nu a fost luată încă. Autorizația de construcție este valabilă până la finele anului, cu posibilitate de prelungire încă 12 luni. Bosch a cumpărat terenul din Simeria în urma unei decizii strategice, care a ținut cont de numeroși factori. Simeria este o locație strategică pentru grupul Bosch, nu ne dezicem de ea. E o doar chestiune de timp până când vom stabili când, cum și cât vom investi în noua fabrică. Ne dorim să începem investiția, n-am cumpărat terenul pentru revânzare, ci pentru a construi o fabrică de mașini de spălat. Analizăm temeinic investiția, se lucrează la proiect, se fac analize financiare, se fac analize economice. Nu este definit un moment până când trebuie să luăm decizia de începere a lucrărilor. Autorizația de construcție expiră la finele anului și avem suficient timp să luăm decizia”, spunea șeful BSH Electrocasnice.

La finele anului trecut, primarul Simeriei, Emil Rîșteiu, a anunțat că investiția Bosch va genera peste 700 de locuri de muncă în plan local. Noua fabrică a fost anunțată de la finele anului 2017. Pentru acest proiect, Bosch a cerut ajutor de stat.

Sursa: profit.ro    

Comentarii

comentarii