Acasă Actualitate Bănățenii sunt inivitați la Veliko Gradiste, Serbia. Primarul vine la Timișoara să...

Bănățenii sunt inivitați la Veliko Gradiste, Serbia. Primarul vine la Timișoara să prezinte frumusețile zonei

DISTRIBUIȚI

Bănățenii sunt inivitați la Veliko Gradiste, în Serbia! La Timișoara, ajunge joi 14 aprilie, o echipa specială de prezentare și promovare a turismului municipiului Veliko Gradiste din Republica Serbia, în frunte cu primarul localității, Drăgan Milic, și directorul Organizației Turistice Veliko Gradiște, Branislavka Velickovic.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai Consulatului General al Republicii Serbia la Timișoara și Uniunii Sârbilor din România.

Primăria municipiului Veliko Gradiște și Organizația Turistică Veliko Gradiște vor prezența oferta turistică a uneia dintre cele mai vizitate zone din Serbia : zona turistică a municipiului Veliko Gradiste.

Sfârșitul restricțiilor pandemice readuce inprim-plan interesul timișorenilor pentru vizitarea unor locuri de interes turistic  din Serbia.  

Veliko Gradiste se numără în mod special între destinațiile de mare interes pentru bănățeni, între adresele cele mai populare și căutate, alături de stațiunea Srebrno Jezero cu Lacul de Argint. Veliko Gradiste se află la 132 de kilometric de Timișoara.

De la parfumul de epocă al orașului vechi, grădinile cu flori, peluzele veșnic verzi și terasele cochete, la faleză Dunării și bazarul vechi, Veliko Gradiște trebuie descoperit în liniște, la pas, pentru că apoi să poți profită de oferta culinară tradițională, din care se remarcă faimoasa ”fasole de gradiște” și ciorbă de pește proaspăt pescuit.

Mai mult, Veliko Gradiste este flancat, la mică distanță, de două legendare cetăți medievale care străjuiesc de veacuri cursul Dunării, cetatea Ramului și cea a Golubățului, ambele renovate superb și introduse recent în circuitul turistic internațional.

 Dacă adăugăm componentă culturală sau cea a turismului ecumenic, mănăstirea Tumane fiind, în ultimii ani, unul dintre cele mai căutate locuri de pelerinaj pravoslavnic; un prânz tradițional sârbesc pe un vaporaș de croazieră spre Cazanele Dunării sau o trecere romantică a fluviului cu bacul, zona Veliko Gradiste este o destinație care trebuie vizitată și care oferă tuturor câte ceva, fie că vorbim despre o vacanță, un weekend sau doar câteva ore în natură.

Dar despre toate acestea, despre capacitățile de cazare, unitățile de alimentație publică, centrele de divertisment, dezvoltarea zonei, amănuntele ne vor fi prezentate în cadrul conferinței de presă de joi. Firește că organizatiorii ne vor oferi și posibilitatea de degusta specialitățile culinarea specifice zonei pe care o prezintă.

 Vor fi prezenți la conferința de presă consulul general al Republicii Serbia la Timișoara, Excelența Să Vladan Tadic, reprezentanții Uniunii Sârbilor din România, primarul municipalității Veliko Gradiște – Drăgan Milic, directorul Organizației Turistice Veliko Gradiște – Branislavka Velickovic, reprezentanți ai industriei turistice din regiune și gazdă evenimentului, domnul Iavor Radovancovici, gazdă noastră tradițională, reprezentant de marca a comunității sârbilor din regiune și promotor activ al relațiilor de colaborare dintre România și Serbia.

Prima conferință de prezentare a zonei turistice Veliko Grădiște va avea loc joi la ora 13.00 la restauratul Lloyd din Timișoara, din Piața Victoriei nr 2.

Comentarii

comentarii