Acasă Actualitate Bănățenii sunt invitați la pelerinaj pe Muntele Mic, la crucea-monument, din Caraș...

Bănățenii sunt invitați la pelerinaj pe Muntele Mic, la crucea-monument, din Caraș Severin

175
DISTRIBUIȚI

Praznicului Înălțării Sfintei Cruci 2021 reprezintă biruința lui Hristos pe care a adus-o creștinilor prin Sfânta Lui Cruce pe care a fost răstignit. Cu această ocazie, credincioșii din Banatul de Munte sunt invitați să ia parte la pelerinajul anual de pe Muntele Mic, marți, 14 septembrie.

Manifestările religioase vor debuta cu întâmpinarea ierarhilor la troița de la intrarea în stațiune de unde, începând cu ora 8,45, se va porni în pelerinaj până la crucea-monument, construită spre cinstirea memoriei eroilor bănățeni căzuți în luptă pentru Marea Unire.

Începând cu ora 9,30, se va săvârși, la baza crucii, Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de preasfințitul părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, alături de preasfințitul părinte Siluan, episcopul românilor ortodocși din Ungaria și de preasfințitul părinte Emilian Crișanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie, începând cu ora 12,30, se va săvârși o slujbă de pomenire a eroilor, după care se vor depune coroane și va avea loc ceremonialul militar, oferit de oferit de către Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” .

”Vă invităm să ne fiți alături în pelerinajul spre Crucea-monument, pășind împreună, pe cărări de munte, sinuoase precum cele ale vieții, spre piscul Înălțării Sfintei Cruci, prefigurând astfel purtarea crucii vieții noastre și asumarea credinței întru Hristos, dar și bucuria deplină de la sfârșit, atunci când, după ce ne vom fi ținut de Crucea Lui și ancorați în dreapta noastră credință, vom primi de la Mântuitorul nostru Iisus Hristos cununa biruinței, cântând cu toții într-un glas, ca o singură Biserică a Sa:„Mântuiește, Doamne, poporul Tău și binecuvântează moștenirea Ta; biruință binecredincioșilor creștini asupra celui potrivnic dăruiește și cu Crucea Ta păzește poporul Tău!” (Troparul Înălțării Sfintei Cruci)”, este mesajul Episcopiei Caransebeșului către credincioșii din Banat.

 

Comentarii

comentarii