Acasă Actualitate Bănățenii sunt invitați la trei evenimente irezistibile, în Serbia, aproape de Timișoara

Bănățenii sunt invitați la trei evenimente irezistibile, în Serbia, aproape de Timișoara

DISTRIBUIȚI

Primăria Vârșeț, Serbia, Organizația Turistică Vârșeț și Consulatul General al Serbiei din Timișoara organizează, joi, 23 iulie 2022, la ora 13.00, în Piața Victoriei la restaurantul Lloyd, o conferință de prezentare a trei evenimente turistice mari, care vor avea loc în următoarea perioada, în țara vecină și prietenă, aproape de Timișoara.

Organizațiile de turism din regiunea apropiată României, frumoasa Voivodină cu Banatul sârbesc au reluat în forță acțiunile de atragere de turiști din România, mai ales din zona Banatului, oferindu-le o gamă extrem de variată de posibilități de petrecere a unei zile, a unui weekend sau, de ce nu, chiar a unei întregi vacanțe.

De această dată, timișenii și nu numai, sunt invitați să ia parte la o serie de trei de festivaluri organizate și găzduite în luna iulie 2022 de vecinii noștri din Vârșeț.

Din delegația care va prezenta cele trei evenimente la care se așteaptă vizitatori din România vor face parte reprezentanți ai Consulatului General al Republicii Serbia la Timișoara, deputatul Ognjan Krstic, reprezentantul Uniunii Sârbilor din România în Parlamentul României, dr. Trajan Kacina, membru al consiliului orășenesc Vârșeț, responsabil pentru cultură, Tatjana Palkovac, președinta Organizației Turistice Vârșeț, Olga Petrov, directorul Festivalului Internațional de Folclor ”Coroana Vârșețului” și Kristian Petku, directorul PR al festivalului Wind

Rock.

 

Vinofest Vršac – 1 și 2 iulie

 

Primul eveniment  este prestigiosul festival internațional ”Vinofest Vršac” care va avea loc pe 1 și 2 iulie 2022.

Anul acesta, marele festival al vinului va strânge laolaltă peste 70 de crame din țară și din străinătate. Tamburașii și un program bogat de divertisment și educațional vor oferi tuturor vizitatorilor o experiență de neuitat.

 

Iubitorii “băuturii zeilor” vor avea prilejul de a gusta vinuri de calitate și specialități culinare din bucătăria locală.

Festivalul și expoziția conexă au caracter comercial și competitiv iar o comisie formată din enologi renumiți din țară și străinătate va evalua vinurile înregistrate în concurs.

 

Festivalul de vin, viticultură, utilaje și echipamente de vinificație, inițial a avut un caracter local, reunind numai producători de vin din zona Vârșețului.

 

Azi, festivalul atrage expozanți nu doar din Serbia, dar și tot mai mulți producători din străinătate. În ultimi ani festivalul a găzduit producători de vin din România, Macedonia, Ungaria, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Croația, Slovenia, Italia, Ucraina, Cehia și, evident, mii de vizitatori, iubitori de vin.

 

Festivalul Internațional de Folclor Vršački Venac

 

A doua manifestare este cea de-a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Vršački Venac”, ”Coroana Vârșețului”, organizat de Centrul Cultural Vršac în perioada 11-13 iulie, pe scenă urmând să urce ansambluri din Peru, Mexic, Indonezia, România, Bulgaria, Cipru și Italia. Nu vor lipsi, firește, ansambluri de renume din Serbia și ansambluri folclorice din orașul gazdă.

Potrivit Olgăi Petrov, directorul festivalului, evenimentul din acest an va oferi publicului un program bogat și divers, care va cuprinde spectacole ale unor ansambluri folclorice din întreaga lume.

 

Tradiționalul festival Wind Rock

 

Al treilea eveniment are loc pe lacul de la Vršac și este vorba despre deja tradiționalul festival Wind Rock. Noutatea de anul acesta este că festivalul durează cu o zi mai mult, adică între 28 și 31 iulie. La ediția din acest an a „Wind rock Up”, o competiție de rock, au aplicat 36 de trupe, dintre care publicul a votat pe pagina de facebook a festivalului și a ales deja șase, care vor concura în finala pe 28 iulie 2022.

 

Comentarii

comentarii