Acasă Eveniment Bărbatul care a înjunghiat doi poliţişti de frontieră din Timiş a fost...

Bărbatul care a înjunghiat doi poliţişti de frontieră din Timiş a fost prins. Este cetăţean din Afganistan şi are drept de şedere în România

DISTRIBUIȚI

După aproape 12 ore de căutări, a fost depistat bărbatul care călăuzea un grup de migranţi să iasă ilegal din România. Acesta este cetăţean afgan şi are drept de şedere în România. El a fost capturat în Timişoara. 

Traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de frontieră aflaţi în misiune, în judeţul Timiş, a fost depistat în zona Iosefin din Timişoara. El se ascundea în curtea unei case de pe strada Preyer.

Noaptea trecută, un grup de migranţi, însoţit de trei călăuze, a încercat să urce într-un TIR aflat într-o parcare, cu scopul de a ieşi ilegal din România.

Doi poliţişti de frontieră aflaţi în misiune au intervenit pentru oprirea grupului, însă unul dintre bărbaţii călăuză i-a atacat cu cuţitul. Poliţiştii de frontieră au tras 13 focuri de armă în plan vertical şi au reuşit să prindă unul dintre bărbaţii călăuză şi opt membri ai grupului de migranţi.

Ulterior, o a doua călăuză a fost prinsă de poliţişti, la fel şi o femeie din grupul de migranţi.

Cei doi poliţişti de frontieră au fost duşi de urgenţă la spital, pentru îngrijiri medicale, dar în cursul zilei de miercuri au fost externaţi, ei având răni superficiale. Migranţii din grupul care încerca să iasă ilegal din România sunt din Nepal, Siria şi Congo, au toţi drept de muncă în România, iar călăuzele sunt din Nepal, şi Afganistan şi au drept de şedere în ţara noastră.

Comentarii

comentarii