Acasă Economic BCR îşi aliniază comisionului de rambursare anticipata pentru creditele negarantate nou acordate...

BCR îşi aliniază comisionului de rambursare anticipata pentru creditele negarantate nou acordate la prevederile Directivei Europene

697
DISTRIBUIȚI

BCR şi-a aliniat comisionul de rambursare anticipată, pentru creditele negarantate nou acordate (de tip Divers, Motor si Practic), cu prevederile Directivei 2008/48/CE a Parlamentului European şi a Consiliului Uniunii Europene. Prin aplicarea prevederilor Directivei, consumatorul are dreptul de a se elibera în orice moment, parţial sau total, de obligaţiile sale faţă de bancă în baza unui contract de credit de consum, însă în acelaşi timp creditorul este îndreptăţit să solicite o compensaţie pentru costurile legate direct de rambursarea anticipată a creditului, cu condiţia ca rambursarea anticipată să intervină într-o perioada în care rata dobânzii aferente creditului este fixă.
Astfel, începând cu data de 26 aprilie, BCR va implementa un comision de rambursare anticipată procentual de 1% din suma rambursată în avans, respectiv 0.5% (dacă rambursarea anticipată are loc în ultimul an al contractului de credit), dar nu mai puţin de 65 de lei, pentru creditele negarantate cu dobândă fixă, şi va elimina comisionul de rambursare anticipată pentru creditele negarantate cu dobândă variabilă. În situaţia în care, pentru creditele negarantate cu dobândă fixă, diferenţa între rata dobânzii convenită iniţial şi rata dobânzii la care banca poate acorda credite la momentul la care intervine rambursarea anticipată depăşeşte nivelul stabilit iniţial pentru comisionul de plată anticipată, banca îşi rezervă dreptul de a ajusta corespunzător nivelul acestui comision. Noul comision se aplică doar creditelor negarantate nou acordate şi nu are impact asupra creditelor negarantate aflate în sold. Pentru acestea din urmă, la rambursarea anticipată se va percepe comisionul de rambursare anticipată stipulat în contractul de credit iniţial semnat de client.

Comentarii

comentarii