Acasă Economic BCR va emite doar carduri cu cip

BCR va emite doar carduri cu cip

DISTRIBUIȚI

Banca Comercială Română, cea mai mare bancă din sistem, a finalizat procesul de migrare al tuturor cardurilor din portofoliu către tehnologia EMV – Europay MasterCard Visa, ceea ce va permite emiterea doar de carduri cu cip incorporat.
Cardurile cu cip sunt produse utilizând standardele globale EMV, care asigură o mai mare siguranţă decât cardurile tradiţionale cu bandă magnetică, informaţia deţinută pe cip fiind foarte greu de reprodus. Acronimul EMV reprezintă o abreviere a celor 3 companii ce susţin standardele internaţionale pentru tranzacţiile financiare electronice – Europay – MasterCard – Visa. Acesta reprezintă standardul general acceptat în industrie pentru cardurile cip.  De asemenea, BCR susţine toţi posesorii şi utilizatorii de carduri să-şi înroleze gratuit cardurile în serviciul 3D Secure, mijloc prin care se verifică dacă persoana care face o plată pe internet este chiar deţinătorul real al cardului.
Toţi utilizatorii de carduri din România pot utiliza, începând cu 1 septembrie 2009, Linia de Urgenţă Carduri (LUC) care promovează un singur număr  – 021 CARDURI (2273874) – în cazul în care vor să îşi blocheze conturile cardurilor pierdute sau furate, indiferent de banca emitentă.
 

Comentarii

comentarii