Acasă Editorial Bezna orașului de cinci stele!

Bezna orașului de cinci stele!

3464
DISTRIBUIȚI

Este insuportabil! Domnul Robu chiar nu mai ascultă pe nimeni? Domnul Robu chiar crede că știe ce se petrece în acest oraș? Nu cred! În vreme ce consilierii săi abia mijesc prin tainele limbii române, se arată public cu tot felul de coțofene, de mizerabili ai urbei, cartiere întregi suferă în întuneric. Cartierul Tipografilor, unul din cele renumite cândva pentru curățenia și eleganța lui, acum, este în beznă totală! Străzile: Vasile Lucaciu, Popa Șapcă (aleile paralele blocurilor situate pe strada… renovată și scăldată în lumină), Aurel Popoviciu, București, Iași, Titan, toate, de săptămâni de zile, sunt ”inundate” de întuneric! Se sparg mașini, se fură oglinzi, lumea folosește lanterne, ca în vremea lui Ceaușescu, lumea se lovește de copacii din fața imobilelor, cei care se întorc târziu acasă se uită peste umăr, este jalnic!

Suni la ENEL? La 0256 9292, bine, afli că sunt deranjamente la Sânmihaiu German, Tomnatic, dar nu poți comunica ce este în cartierul tău, pentru că „doamna robot” are placa ei stricată!

ENEL, Primăria Timișoara, ca într-o conjurație a răului, sfidează zeci de mii de cetățeni ai Timișoarei, oameni de bună credință, care, culmea, au votat această administrație! Pe site-ul de sesizări al Primăriei Timișoara, cetățenii scriu până li se modifică morfologia osaturii mâinii, degeaba! Se trimite înapoi, expeditorului, un răspuns automat, ca pentru cretini!

Toate aceste nemulțumiri nu vor putea fi compensate de inaugurări cu șampanie, nici de filmulețe cu zâmbete false, ca în diplomația învechită, acestea se vor deconta atunci când va fi momentul ”cald”. Lumea este profund indignată, iar asta se poate constata doar cu o condiție: față către față (cum spun preoții).

Beznă, străzi murdare, flori frumoase, aferente pasajelor, bulevarde luminate (doar acolo pe unde trece ”coloana oficială”), stații de tramvai pline de murdărie, oameni nervoși, șoferi indisciplinați, trafic nebun, parcuri obosite, case nevopsite, totul. Timișoara de cinci stele.

Durerea mea? De cinci stele!

Dezamăgirea? De șapte stele!

Comentarii

comentarii