Acasă Actualitate ”Bucurie în Mișcare” a adus mii de iubitori ai mișcării împreună, în...

”Bucurie în Mișcare” a adus mii de iubitori ai mișcării împreună, în Parcul Copiilor din Timișoara – Foto

756
DISTRIBUIȚI

Asociația 11even și Kaufland România, în parteneriat cu Omnipass și CheckOUTeam și cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, au organizat în 4 și 5 mai 2019, o nouă ediție a festivalului „Bucurie în Mișcare”. A fost pentru al treile

a an consecutiv când evenimentul a ajuns în orașul de pe Bega, mulțumită timișorenilor care au adunat puncte pentru orașul lor, postând pe rețelele de socializare poze și filmulețe cu ei în competiția „Hai în Pauza de Mișcare”.

Evenimentul din acest an a fost organizat împreună cu o serie de susținători ai mișcării din Timișoara, ong-uri și cluburi sportive și a beneficiat de implicarea unei echipe de 30 de voluntari. Organizatorii estimează că peste 5000 de persoane au trecut prin spațiul dedicat evenimentului și au participat la activități, în cele două zile de festival. “Bucurie în Mișcare este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie”, declară Paula Șipoș, coordonator național al programului.

La această ediție, aproximativ 300 de copii între 5 și 16 ani și-au evaluat abilitățile fizice înnăscute cu ajutorul metodei SportAnalytik, promovată pentru prima dată la nivel național prin intermediul evenimentelor Bucurie în Mișcare. Prin înregistratea performanțelor la parcurgerea a cinci probe simple – Aplecări înainte, Poziția berzei, Săritura de pe loc, Aruncarea mingii, Alergare în T – a fost generat un raport sportiv care măsoară mai multe calități – flexibilitate, echilibru, explozie, forță și agilitate – și sugerează cinci sporturi care se potrivesc acestora.

Cu sprijinul Kaufland România, anul acesta festivalurile Bucurie în Mișcare se desfășoară în perioada 4 mai-16 iunie după următorul program:

4-5 mai – Timișoara

11-12 mai – Craiova și Roman

18-19 mai – Galați și Arad

25-26 mai – Râmnicu-Vâlcea

1-2 iunie – Constanța, Reșița și Târgoviște

8-9 iunie – Bacău și Satu Mare

15-16 iunie – Sighetu Marmației și Alexandria

Organizate în colaborare cu parteneri locali – organizații neguvernamentale și instituții care promovează sportul/mișcarea –  festivalurile propun multiple activități interactive: demonstrații din diverse ramuri sportive, dansuri, fitness, terenuri de basket și mini-fotbal, tenis de masă, tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ski pe asfalt/iarba, fun tenis, slow biking, mini-alergare, tenis cu piciorul, badminton, volei etc. Pe lângă deja tradiționalele clase de fitness pe ghete de sărituri, scoase „în stradă” grație unui parteneriat cu Kinga Sebestyen, fondatoarea Kangoo Club Romania, evenimentele propun anul acesta demonstrații de aikido, organizate cu sprijinul Fundației Române de Aikido Aikikai.

Comentarii

comentarii