Acasă Actualitate Bugetarii timişeni din asistenţă socială acuză guvernul de joc perfid şi mincinos

Bugetarii timişeni din asistenţă socială acuză guvernul de joc perfid şi mincinos

474
DISTRIBUIȚI

Sindicatul PRO Asistenţă Socială Timişoara, alături de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Domeniul Asistenţei Sociale, organizaţii sindicale care activează la nivel naţional în domeniul bugetar al asistenţei sociale şi protecţia copilului, trage un semnal de alarmă cu privire la ”moartea libertăţilor civile respectiv a puterii judecătoreşti şi instaurarea dictaturii executivului în România”.
“Alături de multe alte aberaţii ale actualei guvernari Băseo-Bocciene, puterea executivă aruncă la gunoi ceea ce înseamnă lege şi procedură civilă în România, făcând în aşa fel încât actele emise de puterea judecătorească să nici nu mai conteze”, a declarat Adrian Marcu, preşedintele Sindicatului Pro AS Timiş.
Sindicaliştii susţin că, prin Ordonanţa 71 din 18 iunie 2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, profesorul de drept constituţional, Boc- Boc dă încă o dată dovadă de lipsă de profesionalism şi ignoranţă vis-à-vis de legislaţia din România şi de joc perfid şi mincinos faţă de bugetari. Noi, ca şi reprezentanți ai unei bune părţi de bugetari amărâţi şi amăgiţi. “Asistăm cu înfrigurare la ceea ce se cheamă naşterea unui nou tip de dictatură, dictatura executivului. Domnilor guvernanţi şi prezidenţiabili, ne-am săturat să ne minţiţi, ne-am săturat să vă bateţi joc de tot ceea ce înseamnă personal bugetar, ne-am săturat să fim umiliţi şi terfeliţi, ne-am săturat să fim ameninţaţi şi terorizaţi de cei pe care-i maziliţi şi-i cumpăraţi cu funcţii de conducere. Vrem să ne respectaţi, vrem  să ne lăsaţi să fim profesionişti, vrem să ne dobândim respectul şi încrederea în puterile noastre, vrem să fim liberi să gândim/să acţionam şi vrem să ne obţinem/recuperăm drepturile noastre interzise de dumneavoastră”, susţin sindicaliştii.
Sindicatul Pro Asistență Socială Timiş, alături de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Domeniul Asistenţei Sociale în numele membrilor săi, va sesiză organele naţionale şi internaţionale cu privire la încălcarea aberantă a legislaţiei în vigoare cu privire la executarea silită, dar şi a Cartei Europene a Drepturilor Omului. De asemenea, vor sesiza Curtea Constituțională şi ulterior Curtea Europeană a Drepturilor Omului în speranţa că justiţia în România nu este doar un moft sau o anexă a Guvernului Băsescu-Boc.
Protestatarii mai spun că există toate premisele ca în sistemul de asistenţă socială şi protecţia copilului şi în cel bugetar să fie declanşate formele legale de protest.

Comentarii

comentarii