Acasă Eveniment Bugetul Lugojului, în variantă liberală

Bugetul Lugojului, în variantă liberală

578
DISTRIBUIȚI

• „Prioritare sunt lucrările multianuale, care trebuie continuate”, a anunţat Ioan Ambruş, viceprimarul Lugojului şi preşedintele organizaţiei locale a PNL
Liberalii lugojeni şi-au prezentat opiniile privind proiectul bugetului local pe 2010. După cum a declarat Ioan Ambruş, viceprimarul Lugojului şi preşedintele organizaţiei locale a PNL, reprezentanţii liberali în Consiliul Local  vor susţine, în primul rând, lucrările în continuare. „Prioritare sunt lucrările multianuale, care trebuie continuate. E vorba de lucrările de la Muzeul de Istorie, care se ridică la 366.000 de lei, unde vom propune o suplimentare cu 50.000 de lei, pentru conservare şi amenajarea depozitelor de bunuri patrimoniale, din punct de vedere al spaţiului şi al mobilierului aferent. Vom susţine continuarea lucrărilor la blocul de locuinţe sociale din zona MApN, unde vom propune alocarea a 1.326.904 de lei, precum şi terminarea acoperişului de la Primărie (112.000 de lei), terminarea lucrărilor de la Bazar (436.000 de lei) şi continuarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare. Vom sprijini terminarea lucrărilor la staţia de epurare în 2010, unde aportul Consiliului Local este de 10,5 milioane de lei”, a declarat Ioan Ambruş, menţionând că lucrările de modernizare a iluminatului public, în valoare de 640.000 de lei,  trebuie efectuate într-o anumită ordine, în aşa fel ca debranşările populaţiei să fie cât mai scurte. În etapizarea prezentată de liderul liberal, în prima etapă va fi modernizat iluminatul public pe străzile Buziaşului şi Bocşei, apoi pe strada Episcop dr. Ioan Bălan (etapa a doua), zona ITL A (etapa a treia), străzile Buziaşului şi Jabărului (etapa a patra), străzile Libertăţii şi Caraiman (etapa a cincea), străzile Hezerişului, Cloşca şi Făgetului (etapa a şasea), cartierele Stadion I, II, III şi partea dreaptă după staţia PECO (etapa a şaptea), centrul oraşului (etapa a opta), şoselele principale (etapa a noua).
Nici parcările şi repararea drumurilor nu au fost uitate de liberali. „Trebuie să continue lucrările contractate la parcări, în Microraion III şi Cartierul ITL, valoarea lucrărilor fiind de 800.000 de lei. De asemenea, vom susţine realizarea parcărilor din Cotu Mic şi din Microraion IV (din locul pieţei) şi finalizarea lucrărilor de reabilitare a Sălii de sport „Ioan Kunst Ghermănescu”. Vom susţine refacerea străzilor balastate, repararea celor acoperite cu piatră cubică şi plombarea străzilor asfaltate.
După realizarea etapei întâi de la drumuri (cele 19 străzi), vom sprijini etapa a doua (Balta Lată, străzile George Dobrin, Vasile Goldiş, Dimitrie Cantemir) şi etapa a treia (străzile 13 Decembrie, Gheorghe Lazăr, Timotei Cipariu, Olari, Oltului, Bocşei, Panselelor, Vlad Ţepeş, Zorilor, Islazul Mic, Independenţei, Strugurilor şi Hezerişului)”, a anunţat liderul liberal. În categoria investiţii noi ce vor fi susţinute de liberalii lugojeni se află refacerea Pieţei agroalimentare „George Coşbuc” şi proiectarea unei pasarele pietonale peste râul Timiş, cu o lungime de circa 150 de metri, în zona Ştrand. „La Şcoala „Eftimie Murgu dorim realizarea unui teren sintetic pentru handbal, iar pentru Spitalul Municipal avem în vedere reabilitarea reţelei de apă, în valoare de 533.120 de lei, şi înlocuirea instalaţiei de încălzire din pavilionul central, în valoare de 944.602 lei. În condiţiile în care Guvernul spune că nu există bani pentru învăţământ, vom susţine transformarea grădiniţei din Cartierul „Eftimie Murgu” în centru pentru Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară”, a mai menţionat Ioan Ambruş.

Comentarii

comentarii