Acasă Actualitate Cadouri pentru copii din familiile nevoiașe din Timiș. Moș Crăciun de la...

Cadouri pentru copii din familiile nevoiașe din Timiș. Moș Crăciun de la Lions și ajutoarele sale au parcurs peste 500 de kilometri

DISTRIBUIȚI

Anul acesta Caravana Lions Timișoara Bastion a străbătut peste 500 km prin nămeți pentru a aduce bucurie și un zâmbet pe fețele a aproape 90 de copii din aproape 30 de familii fără posibilități materiale și cu un trai mai mult decât dificil. Fiecare dintre copilași a primit un sac plin cu cadouri: rechizite, hăinuțe călduroase, obiecte de igienă, sucuri, jucării și multe dulciuri. În plus, fiecare familie a primit câte un sac cu alimente neperisabile.

“Weekendul acesta, când județul nostru, și nu numai, a avut parte de ninsori abundente, au fost multe categorii de oameni. Unii au stat prin case, alții s-au bucurat de zăpadă. Unii au rămas fără curent, alții chiar și fără căldură și apă. Unii au stat să comenteze incompetența autorităților, iar alții au pus mâna pe lopeți și au trecut la dezăpezit. Printre cei peste jumătate de milion de timișeni, un grup de tineri ambițioși au decis că vremea și zăpezile căzute să nu îi oprească din proiectul de suflet care a ajuns deja la a patra ediție. Echipați pe lângă sacii tradiționali cu cadouri și cu lopeți și material antiderapant, spiridușii lui Moș Crăciun din clubul Lions Timișoara Bastion au pornit în Caravana de Crăciun”, vorbește cu mândrie despre colegii lui, Vlad Mihăescu, președintele Regiunii Vest a Districtului Lions 124 România.

Caravana a început la ora 8:30 dimineța și s-a încheiat la ora 1:30 noaptea, deci cele 12 autoturisme împodobite, fiecare, cu nas și coarne de ren, au parcurs cei peste 500 de km pe parcursul a 17 ore. În acest an au fost vizitate 28 de familii din localitățile Jebel, Voiteg, Gătaia, Soca, Banloc, Dolaț, Giera, Giulvăz, Iecea Mare, Periam, Variaș, Hodoni, Recaș, Sușani, Lugoj, Moșnița Veche și Timișoara.

Scopul caravanei, aflată la a 4-a ediție, este de a ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie, la copii din județul Timiș aflați în situații limită. Caravana este organizată în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, iar toți copiii și familiile vizitate de Caravana sunt în atenția acestei instituții. Mulți dintre acești copii abandonează școala pentru că nu au rechizite și haine adecvate sezonului rece. Unul dintre obiectivele caravanei este de a preîntâmpina abandonul școlar din aceste cauze.

“Fericit! Așa mă simt atât eu, cât și colegii mei, după ce am reușit să ducem la capăt și această ediție a Caravanei Lions. Deși vremea a încercat să ne pună piedici, am avut mereu în gând acei copii sărmani pe care îi ajutăm și am mers mai departe printre troiene, de dimineață până după miezul nopții. Ne dorim să continuăm să sprijinim o parte din familiile vizitate și chiar să încercăm la anul și o ediție de Paște a Caravanei. Cu ajutorul oamenilor cu inimă mare, sunt sigur că o vom putea face. Țin neapărat să le mulțumesc angajaților de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care an de an, ne sprijină și chiar merg cu noi pe teren câte 17 ore! Evident că le mulțumesc și tuturor celor care au donat fie bani, fie produse și le transmit că îi vrem mereu alături de noi și de proiectele noastre. Oricine poate să ajute cu orice. Cel mai simplu mod este să facă o donație în bani pe site-ul nostru la adresa http://lionsbastion.ro/donatie.html“, a declarat Aurel Rusu președintele Clubului Lions Timișoara Bastion.

Cei care doresc să sprijine această inițiativă și să afle mai multe pot accesa site-ul http://lionsbastion.ro/caravana/

Nu ultimul rând, aici puteți vedea un scurt clip despre ce s-a întâmplat la Caravana Lions Timișoara Bastion 2018. (https://www.youtube.com/watch?v=aOEHTlWtuwI)

Înființată în anul 1917, Lions Club International este cea mai mare organizație de servicii de voluntariat din întreaga lume, având în prezent un număr aproximativ de 1.450.000 membri, din care aproximativ 1400 în România. Călăuziți de-a lungul timpului de deviza We serve, voluntarii din întreaga lume, prin acțiunile de impact pe care le realizează, contribuie la ajutorarea semenilor din comunitățile în care trăiesc și participă activ la evenimente ori de câte ori acest lucru este posibil.

Anul 1990 este anul în care în România se constituie primele cluburi Lions, acum organizația având 65 de cluburi prezente în aproape toată țara. Aceste informații nu reprezintă neapărat cifre, ci înseamnă idei și acțiuni izvorâte din dorința de a dărui ajutor și încredere oamenilor care, într-un moment al vieții, au mare nevoie de susținerea celor din jur. Clubul Lions Timișoara Bastion sprijină comunitatea locală din 2015.

 

Comentarii

comentarii