Acasă Actualitate Campanie de informare: Delticom și Poliția Rutieră în licee timișorene

Campanie de informare: Delticom și Poliția Rutieră în licee timișorene

486
DISTRIBUIȚI

Statisticile in continuare ingrijoratoare in ceea ce priveste decesele in accidente rutiere pe soselele din România, cat si responsabilitatea sociala dovedita de-a lungul anilor de Delticom OE, sucursala din Europa de Est a unui concern german, au stat la baza organizarii unei noi campanii de siguranta si preventie rutiera in Timisoara.

Astfel, din initiativa firmei Delticom OE, cateva sute de elevi din clasele 11 si 12 de la mai multe licee din Timisoara au primit recent informatii de baza de care orice sofer incepator are nevoie. Partenerii initiativei desfasurate in liceele Emanuil Ungureanu, Ana Aslan si Colegiul Banatean sunt Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Timis si firma Continental Automotive Products. Partener Media, Banater Zeitung. Florin Baloi,  Director Tehnic Serviciul Clienți la Continental Automotive Products, a declarat: “Este o onoare sa fim alaturi de partenerii nostrii in aceasta campanie, care ajuta tinerii si viitorii soferi cu informatii esentiale legate de siguranta si responsabilitatea in trafic”. Florian Gliguta, Logistic Manager la initiatorul actiunii, Delticom OE, declara: “Precum obiceiurile bune se deprind in anturaje positive, a fost cel mai la indemana sa organizam evenimentul direct in licee alaturi de cadrele didactice si partenerii nostri de la Continental Romania respectiv politia rutiera. Deoarece siguranta este fundatia pe care cladim, am derulat aceasta

campanie pentru a raspunde la intrebarile elevilor ce

urmeaza sa obtina permisul cat si pentru cei care l-au dobandit deja. Noi, mai presus de toate, ne pricepem la anvelope si am dorit sa aratam toate avantajele pe care le ofera o echipare cu anvelope corespunzatoare. Mesajul, ideea,  cu care am dorit sa ramana audienta a fost aceea ca atunci cand vine vorba de siguranta la volan, anvelopele sunt singurele care fac contact cu suprafata de rulare si trebuie sa fie in cea mai buna stare.”

Subinspectorul Ionut Lazar, de la Politia Rutiera Timis spune ca 95 % din accidentele de pe sosele survin in urma unor erori umane, adica “cineva a incalcat conduita rutiera. Cand esti participant la trafic trebuie sa inveti din greselile altora, pentru ca greseala proprie iti poate fi fatala”. Politistul, participand la actiune, a scos in evidenta faptul ca in 2018 in Romania au avut loc 2800 decese in urma accidentelor rutiere, dintre care 78 in judetul Timis. “La soferii tineri, teribilismul este deosebit de frecvent, Ei nu au experinta in trafic si in consecinta nu pot reactiona eficient in situatii limita”, conchide subinspectorul Ionut Lazar.

Comentarii

comentarii