Acasă Sport Campioana națională universitară de fotbal UVT a României a plecat la Campionatul...

Campioana națională universitară de fotbal UVT a României a plecat la Campionatul mondial universitar din China

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 18 octombrie 2023, comunitatea academică din Universitatea de Vest din Timișoara a organizat o conferință de prezentare a echipei de fotbal universitar a UVT, campioană națională pentru a treia oară consecutiv.

Tot în această dimineață, după prezentare, sportivii s-au îndreptat către Aeroportul Traian Vuia Timișoara și au plecat la Jinjiang, în China, pentru a participa la etapa finală a Campionatului Mondial Universitar 2023.

Comunitatea academică din Universitatea de Vest din Timișoara este implicată permanent în promovarea rolului educației și cercetării pentru dinamizarea dezvoltării viitoare a comunității noastre, inclusiv prin proiectele culturale și sportive pe care le realizează. În acest context, a fost prezentată și campioana universitară, miercuri la UVT – este mesajul UVT.

Cupa Europei la fotbal universitar a fost adusă în România, la Timișoara, de magnifica echipă a Universității de Vest din Timișoara, în vara lui 2022.

Pentru prima dată în istoria participărilor României la Jocurile Europene Universitare, campioana națională universitară de fotbal a României  califică în finala europeană.

După un meci care a întins toți nervii, după scorul de 0-0 la finalul timpului regulamentar de joc și după reprizele de prelungiri, UVT a câstigat la loviturile de departajare cu scorul de 8 la 7.

Echipa UVT face istorie și a produs o binemeritată premieră pentru Timișoara și România – cupa campionilor europeni la fotbal universitar a ajuns la Universitatea de Vest din Timișoara!

 

Comentarii

comentarii