Acasă Actualitate Semnal de alarmă tras de la Timișoara: “Tehnologia digitală oferă oportunități, dar...

Semnal de alarmă tras de la Timișoara: “Tehnologia digitală oferă oportunități, dar prezintă și riscuri mai mari!”

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș  a fost gazdă simpozionului Săptămâna Europeană de Securitate și Sănătate în Muncă – Securitatea și sănătatea în muncă în era digitală, marți 17 octombrie.

Inspecția Muncii București prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, în parteneriat cu Universitatea Politehnică Timișoara și Punctul Focal al Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, a organizat marți, 17 octombrie 2023, webinarul “Sănătate și securitate în muncă în era digitală”, prilejuit de Săptămâna Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă”.

În cadrul acestei conferințe au fost prezentate lucrări științifice elaborate de instituțiile partenere arondate județului Timiș, precum și de inspectori de muncă din cadrul ITM Timiș.

Mesajul conferinței a fost că pentru lucrătorii și angajatorii de la multe locuri de muncă și din toate sectoarele de activitate, tehnologia digitală oferă oportunități, dar prezintă și provocări și riscuri mai mari în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă.

La eveniment au participat și rectorul UPT, conf.univ.dr. Ing. Florin Drăgan, împreuna cu domnii prof.univ.dr. Ing.ec. Habil Titus Slavici,prof.univ.dr. Ec. Dumitru Țucu și prof.univ.dr. Dumitru Mnerie.

De asemenea au fost prezenți șef. Serviciu SSM din Inspecția Muncii Constantin Negrila, Ioana Georgiana Nicolescu- Manager Al Punctului Focal al Agenției Europene pentru SSM Romnania și Petrică Mureșan -CEO Platforma SSM.

“Mulțumesc ITM Argeș, ITM Brașov, ITM Caraș Severin, ITM Dolj, ITM Gorj, ITM Hunedoara, ITM Mehedinți, ITM Olt, ITM Sibiu, ITM Vâlcea, care au prezentat cu mult profesionalism lucrările științifice elaborate.

Mulțumesc, nu în ultimul rând și echipei ITM Timiș, pentru prezentare și sprijin.

O zi încărcată de emoție, dar cu recunoștință realizării unui simpozion de succes – este mesajul juristei Ileana Mogoșanu, inspector șef al ITM Timiș.

 

Comentarii

comentarii