Acasă Actualitate Campionat de fotbal… în Piața Traian

Campionat de fotbal… în Piața Traian

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara îi invită pe locuitorii din zona Pieței Traian la un campionat de fotbal pe iarbă… chiar în piață. Evenimentul este organizat de Beta – bienala timişoreană de arhitectură și finanțat prin Centrul de Proiecte Timișoara. Meciurile vor avea loc pe mini-terenul de fotbal instalat direct în piață între 14 și 16 octombrie. Vor fi echipe de câte cinci jucători amatori cu vârsta de peste 18 ani.

„«Fotbalul ca infrastructură pentru democrație» este soluția câștigătoare a unui concurs la nivel local prin care a fost reimaginat rolul acestei piețe istorice. Toți rezidenții cartierului sunt invitați să joace la campionat. Bineînțeles, chiar și dacă nu locuiți în zonă, veți avea ocazia să urmăriți meciurile, care vor fi anunțate de organizatori. (…)

Această soluție a fost propusă de un grup de arhitecţi alcătuit din Zenaida Florea şi Cristian Bădescu, asistenți la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, Pia Onci, arhitect, Bogdan Isopescu, asistent la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din Timişoara, împreună cu Asociaţia Casa Jakab Toffler, o iniţiativă a locatarilor din clădirea cu acelaşi nume din cartierul Fabric”, transmit reprezentanții primăriei pe pagina de Facebook a instituției.

Mai multe informațiile sunt disponibile aici: https://fb.me/e/3yYp1K9uo.

Comentarii

comentarii