Acasă Actualitate Candidații la Europarlamentare vin în fața tinerilor, la Casa Tineretului din Timișoara

Candidații la Europarlamentare vin în fața tinerilor, la Casa Tineretului din Timișoara

DISTRIBUIȚI

În contextul alegerilor europarlamentare care urmează să se desfășoare în data de 26 mai, Casa Tineretului creează cadrul ideal în care tinerii pot interacționa direct cu o parte din candidații pentru posturile din cadrul Parlamentului European. Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) împreună cu Centrul de Resurse Social DOers organizează dezbaterea, ca parte a campanei SpeakUP for Europe, ce are drept scop crearea unui dialog între tinerii votanți și posibilii viitori europarlamentari, astfel încât interesele celor dintâi să fie prioritate în cadrul legislativ european.

Așadar, Casa Tineretului găzduiește astăzi 7 candidați. Din partea Partidului Alianța Liberarilor și Democarțiilor (ALDE) vor fi Andrei Gerea și Tudor-Tim Ionescu, din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Siegfried Mureșan și Claudia Benchescu, din partea Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) –  Oana Țoiu, din partea Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) – Winkler Gyula și, nu în ultimul rând, din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) va lua parte la eveniment Alexandru Vărzaru.

Formatul dezbaterii este următorul:

17:30 – 19:30 – Panel dezbatere

 • Partea I – fiecare candidat se prezintă în fața tinerilor din Timișoara
 • Partea a II-a – toți candidații își vor exprima viziunea cu privire la 4 tematici majore și vor răspunde întrebărilor tinerilor participanți legate de aceste domenii:
  • “Participarea civică a tinerilor”
  • „Mobilitate vs. Migrațiune”
  • „Șomajul în rândul tinerilor & tinerii NEET”
  • „Schimbări climatice și participarea tinerilor”

19:45 – 20:30 – Cafenea publică

 • Se vor organiza 4 mese distincte (câte una pentru fiecare partid participant), tinerii putând interacționa în mod direct cu candidații. Pentru această rundă nu există tematici predefinite. Orice întrebare este binevenită.

“Casa Tineretului – singurului centru de tineret din România care are Certificatul de Calitate din partea Consiliului Europei este gazda acestui eveniment, prin intermediul căruia aducem în fața tinerilor candidații care își doresc să facă parte din Parlamentul European. Accesul tinerilor la candidați trebuie să fie unul facil și direct. Participarea tinerilor la vot este direct proporțională cu atenția pe care clasa politică ne-o acordă.  FITT dorește să crească numărul tinerilor care votează și care se implică activ în comunitate, iar dezbaterea aceasta este una dintre activitățile prin care dorim să atingem acest obiectiv.” – Mihai Adrian Vilcea, președinte FITT

Locurile în cadrul evenimentului sunt limitate, având prioritate persoanele care se înregistrează online (https://www.facebook.com/events/326914404681095/). Mai multe detalii se pot găsi pe pagina de Facebook a organizatorilor, precum și în evenimentul creat pe aceeași rețea de socializare.

Comentarii

comentarii