Acasă alegeri locale 2012 Candidatura independentului Ioan Gârboni la Primăria Timişoara a fost contestată în instanţă

Candidatura independentului Ioan Gârboni la Primăria Timişoara a fost contestată în instanţă

698
DISTRIBUIȚI

Ioan Gârboni: „Candidez, lăsaţi-vă de prostii!”

Odată cu încheierea înscrierilor în cursa electorală pentru alegerile locale din 10 iunie, au apărut şi contestaţiile.

Printre cei contestaţi la Judecătoria Timişoara se află şi singurul candidat independent la fotoliul de primar al Timişoarei: Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii „Banatul”.

 

Conform informaţiilor furnizate de Judecătoria Timişoara, timişorencele Marcela Szucs şi Mariana Marcu Peteu au depus contestaţii, motivând că Ioan Gârboni, nefiind susţinut de un partid, nu ar fi avut cum să strângă semnăturile necesare pentru depunerea candidaturii.

Iniţiativa celor două contestatare nu a rămas fără răspuns, directorul Filarmonicii „Banatul” acuzând partidele politice de practici murdare. „Contestaţia este mâna partidelor politice, care instrumentează oameni pentru a comite lucruri murdare. Aceasta este o practică atât de răspândită, încât nu are rost să scriu despre ea. De 22 de ani, ei fac acelaşi lucru: mint, fură, ameninţă, lovesc în cei care nu sunt ca ei. Puţin le pasă de oameni. În plus, nici nu au curajul să îşi asume aceste demersuri pe faţă, preferă să le dea «anonime»”, a declarat Gârboni.

Acesta a ţinut să explice şi metoda prin care a reuşit să strângă cele 6.000 de semnături. „Explicaţia mea este banală: am avut sprijinul a peste 60 de voluntari timp de peste două săptămâni. Am strâns, în termenul legal, peste 6.000 de semnături. Încă primesc acasă liste cu semnăturile susţinătorilor, care acum sunt ieşite din graficul legal al depunerilor”, a mai spus Gârboni.

Dincolo de aceste piedici, Ioan Gârboni este hotărât să meargă până la capăt şi să nu le facă pe plac persoanelor care vor să-l „lovească în dreptul fundamental de a fi ales într-o funcţie publică”. „Candidez pentru că vreau ca aceste practici să fie eliminate. Candidez, deci! Lăsaţi-vă de prostii!”, a încheiat Gârboni, singurul candidat independent la funcţia de primar al municipiului Timişoara.

Comentarii

comentarii