Acasă Actualitate 420 de candidaţi, la Rezidenţiatul din 20 mai

420 de candidaţi, la Rezidenţiatul din 20 mai

670
DISTRIBUIȚI

420 de candidaţi s-au înscris pentru a participa la sesiunea extraordinară a concursului de Rezidenţiat, din data de 20 mai. 95 dintre aceştia concurează pentru cele 98 de locuri scoase la concurs, restul de 325 au optat pentru 318 posturi vacante.

Amintim că, la începutul acestui an, Ministerul Sănătăţii a hotărât organizarea unui nou concurs de intrare în Rezidenţiat. Decizia a fost luată după ce un procent important, de aproximativ 40%, din posturile scoase la concurs în sesiunea din 20 noiembrie 2011 au rămas neocupate.

Cele mai multe locuri/posturi rămase neocupate au rămas în specialităţile în care se înregistrează un deficit de cadre medicale în sistemul sanitar, ca de exemplu: medicină de urgenţă, neonatologie, A.T.I., pediatrie. Astfel, s-a urmărit diminuarea deficitului de medici specialişti cu care se confruntă reţeaua de asistenţă medicală.

Concursul din data de 20 mai se va desfăşura numai în Centrul Universitar Bucureşti. Listele cu repartiţia candidaţilor în săli vor fi afişate cu 24 de ore înainte de începerea concursului.

Comentarii

comentarii