Acasă Eveniment Captură impresionantă de articole pirotehnice făcută de polițiștii din Timiș

Captură impresionantă de articole pirotehnice făcută de polițiștii din Timiș

DISTRIBUIȚI

În perioada 30 – 31.12.2023, polițiștii  Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare 9 mandate de percheziție, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, din Legea 126/1995 privind materiile explozive.

Perchezițiile au fost făcute împreună cu inspectorii polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Investigații Criminale, Serviciului Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic și 2 specialiști ai Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara,

Perchezitiile s-au desfasurat la punctele de lucru ale SC Fireshow SRL Sacalaz, cu depozitul centrala langa Timisoara, cea mai mare firma cu activitati in domeniul articolelor pirotehnice din Romania.

În fapt, din probatoriul administrat în cauză rezultă indicii temeinice cu privire la faptul că, articolele pirotehnice deținute de către operatorul economic, din categoriile F2,F3,F4, (destinate a fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni/artificieri) ar fi fost comercializate și către persoane care nu ar deține calitatea prevăzută de lege, fiind creată astfel o stare de pericol în cazul utilizării necorespunzătoare a acestora.

În urma perchezițiilor au fost ridicate documente, DVR-uri și înscrisuri financiar-contabile în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale care se impun.

Totodată, la un punct de lucru din Timișoara, s-a descoperit o armă neletală supusă autorizării, precum și muniție aferentă unei arme letale. În acest sens polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de deținerea fără drept de arme neletale supuse autorizării, precum și deținerea muniției a armelor letale_.

De asemenea, s-a constatat faptul că la o locație din localitatea Săcălaz, o persoană ar fi desfășurat activități lucrative în folosul societății, fără ar avea forme legale de angajare. În acest context, actul de constatare se va înainta către I.T.M. Timiș, în vederea luării măsurilor legale care se impun, conform competentei.

Totodată, în urma controlului fiscal, s-ar fi identificat neconcordanțe între stocul scriptic și cel faptic, operatorul economic neprezentând registrul de casă, urmând a fi aplicate sancțiuni de către autoritatea competentă, conform actului de constatare încheiat.

În urma perchezițiilor au fost inventariate în jur de 900 de tone articole pirotehnice.

Polițiștii continuă cercetările, în dosarul penal privind săvârșirea infracțiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, urmând că la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.

Comentarii

comentarii