Acasă Actualitate Caravana TIFF la Timişoara. De astăzi se pot cumpăra bilete pentru proiecţiile...

Caravana TIFF la Timişoara. De astăzi se pot cumpăra bilete pentru proiecţiile din weekend

437
DISTRIBUIȚI

caravana

Până vineri, intrarea este liberă

Caravana TIFF este prezentă, de la începutul săptămânii în curs, la Grădina de Vară Capitol. În fiecare seară, proiecțiile au loc începând cu ora 21:45. Caravana TIFF aduce în atenția publicului filme de succes din țările UE și non-UE, punând accent totodată pe producțiile autohtone şi este organizată în colaborare cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul și Odessa.

Proiectul își propune să ofere cinefililor din Timișoara experiența filmelor de calitate. Alături de celelalte caravane din țările partenere, evenimentul ajută la dezvoltarea unor noi audiențe și oferă noi perspective în ceea ce privește vizibilitatea filmelor din Sud-Estul Europei. La proiecțiile organizate în perioada 11-15 august intrarea este liberă. Accesul la proiecțiile organizate în weekend, 16-17 august, se va face pe baza biletelor achiziționate la intrarea în Grădina de vară Capitol. Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele pentru proiecțiile din weekend se pot cumpăra în perioada 13-17 august, între orele 20:00-22:00.

Program:

•Miercuri 13 august – “Stockholm” (regia Rodrigo Sorogoyen) – intrare liberă
O întâlnire aparent banală, între un băiat și o fată. El îi mărturisește că s-a îndrăgostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbării lor nocturne prin Madrid, fiecare își dezvăluie treptat dorințele, secretele, dar și câteva minciuni nevinovate. Curând, însă, vor reveni cu picioarele pe pământ, în realitatea dură a luptelor pentru control, a jocurilor psihologice și a conflicelor între sexe.
Stockholm ne oferă ocazia extraordinară de a observa relaţiile dintre tinerii din ziua de azi. “Stockholm” este câștigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2014.
•Joi 14 august – “București, unde ești?”(regia Vlad Petri) – intrare liberă
La 23 de ani de la Revoluţie, românii se întorc pe străzile Bucureştiului, recucerind spaţiul public. Regizorul le urmăreşte poveştile pe parcursul unui an de zile, de la primele zile ale protestelor până în zilele referendumului pentru demiterea preşedintelui. Un film despre oameni în acelaşi timp impulsivi şi curajoşi, pierduţi şi devastaţi. Şi despre o revoluţie care devine o absurditate tragică.
•Vineri 15 august – “Domnișoara Christina”(regia Alexandru Maftei) – intrare liberă
Ecranizare a binecunoscutei nuvele “Domnişoara Christina” de Mircea Eliade. Prins între dragostea imposibilă de dincolo de moarte a Domnişoarei Christina şi cea pământeană pentru Sanda, logodnica lui, tânărul Egor luptă pe tărâmul alunecos dintre vis şi realitate. Va reuşi el să-şi salveze iubita şi sufletul din această confruntare întunecată?
• Sâmbătă 16 august – “#Selfie” (regia Cristina Iacob) – intrare pe bază de bilet
În loc să stea acasă şi să înveţe pentru Bac, trei proaspăt absolvente de liceu decid să plece la mare şi să îşi termine adolescenţa în stil rebel. Yasmine, Roxi şi Ana sunt hotărâte să se distreze şi să uite de responsabilităţi în ultimele două zile dinainte de examenul maturităţii, iar asta înseamnă să încalce orice regulă şi să facă tot ce le trece prin minte, fără să ţină cont de consecinţe. Vor libertate, adrenalină şi dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agaţă la mare par mai mult decât dispuşi să le ofere ce doresc.
•Duminică 17 august – “Expresul zăpezii/Snowpiercer” (SUA 2013) – intrare pe bază de bilet
Regie: Joon-ho Bong, distribuţie: Chris Evans, Ed Harris, John Hurt, Tilda Swinton, Jamie Bell, Vlad Ivanov, premii: Cel mai bun regizor – Blue Dragon Awards 2013
Sinopsis: În viitorul apropiat, un experiment destinat să micşoreze efectele încălzirii globale aruncă Terra într-o nouă epocă de gheaţă şi ucide aproape toate fiinţele vii. Singurii supravieţuitori umani sunt călătorii din Snowpiercer, un tren gigantic pus în mişcare de un motor revoluţionar. La bord este proclamat un strict sistem de clase sociale, cu elita spre capătul din faţă al trenului, iar cei săraci în capătul opus. În anul 2031, cei defavorizaţi se pregătesc de revoluţie…
Mai multe detalii despre filme și program puteţi găsiți pe www.tiff.ro și pe pagina de facebook www.facebook.com/caravanatiff.
Caravana Filmelor TIFF la Timișoara este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Filarmonicii Banatul Timişoara.

 

Comentarii

comentarii