Acasă Actualitate „Caravana vaccinării, caravana culturală”, acțiune inedită de imunizare în Apuseni

„Caravana vaccinării, caravana culturală”, acțiune inedită de imunizare în Apuseni

285
DISTRIBUIȚI

Începând de joi, 12 august, Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”, împreună cu Florin Iepan, organizează acțiunea „Caravana vaccinării, caravana culturală”. Obiectivul acesteia este de a crește gradul de imunizare împotriva COVID-19 în comunitățile din Munții Apuseni. Din primele informații, caravana va pleca de la Penitenciarul Timișoara pe 12 august, iar prima oprire va fi la Sarmizegetusa.

Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” îl are președinte pe doctorul Dorel Săndesc, unul dintre cele mai implicate cadre medicale în procesul de vaccinare împotriva COVID-19. Acesta este și vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă. Printre altele, asociația condusă de Săndesc, a organizat recent mai multe maratoane de vaccinare în Timișoara, dar și acțiuni „mobile” în mediul rural timișean. Cel mai mare succes l-a avut maratonul desfășurat la mijlocul lunii mai, la CRAFT, când peste 8.000 de persoane s-au vaccinat în cele 64 de ore, cât a ținut acțiunea.

Florin Iepan, pe de altă parte, este un cunoscut regizor și producător de film documentar, originar din Timișoara. Acesta ar urma să se ocupe de latura culturală a acțiunii care va începe pe 12 august. Iepan și-a pus, de-a lungul timpului, aprenta pe 40 de filme documentare și productii de televiziune. A obținut mai multe premii atât în țară, cât si străinătate, producțiile sale fiind difuzate de televiziuni din întreaga lume.

Comentarii

comentarii