Acasă Administraţie Care sunt principalele rute utilizate de cicliști în Timiș? Consiliul Județean le...

Care sunt principalele rute utilizate de cicliști în Timiș? Consiliul Județean le studiază pentru stabilirea strategiei Velo

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș le cere bicicliștilor să utilizeze o aplicație electronică pentru a vedea care sunt cele mai circulate rute. Datele obținute vor fi folosite la stabilirea Strategia Velo Timiș.

”Strategia Velo Timiș prinde contur, dar pentru că ne dorim ca ea să fie adaptată la nevoile reale de pe drumurile județene, avem nevoie de voi! Tot ce trebuie să faceți este să escărcați aplicația Strava pe telefon, vă faceți cont și intrați în Clubul VeloTimis; (https://www.strava.com/clubs/velotimis). Nu uitați ca de fiecare dată când vă urcați pe bicicletă să vă înregistrați ruta – indiferent dacă faceți un drum până la magazin sau o tură prin județ. În felul acesta, cu ajutorul tehnologiei, o să putem strângem date valoroase din teren care ne vor ajuta să realizăm o strategie de dezvoltare a rutelor velo din Timiș adaptată la nevoile voastre reale!”, a anunțat vicepreședintele CJ Timiș, Cristian Moș.

Strategia este una amplă și vizează mai multe categorii de drumuri.

”Nu o sa aibă doar rol cicloturistic – ne-am propus să identificăm atât rutele care le servesc timișenilor în transportul zilnic (job/scoală-casă), cele recreative & agrement, dar și cele care includ rute intermodale (până si de la stațiile CFR de exemplu)”, a mai spus Moș.

Mai mulți cicliști cer să fie realizate piste spre principalele mari fabrici din jurul orașelor. Aceasta este o prioritate, spune Moș, dar pentru ca instituția pe care o reprezintă  să poate realiza aceste piste drumurile vizate trebuie să fie județene.

Comentarii

comentarii