Acasă Cultura Cartea anului 2022: Psihologia transpersonală, vol.1 și 2, autor Anca Munteanu, prefață...

Cartea anului 2022: Psihologia transpersonală, vol.1 și 2, autor Anca Munteanu, prefață de prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan

DISTRIBUIȚI

Cartea anului 2022 la Timișoara este Psihologia transpersonală, vol.1 și vol 2, autor prof.univ. dr. Anca Munteanu, iar prefața este scrisă de prof.univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

Psihologia transpersonală, vol.1 „Psihologia transpersonală reprezintă noul timp al științei psihologice, deoarece vrea să părăsească «somnul lui Newton», despre care vorbea W. Blake, pentru a repoziționa importanța dimensiunii spirituale în viață și cunoaștere. Este o dimensiune îndelung validată nu numai de o milenară tradiție de pretutindeni, ci și de revoluționarele izbânzi din știință.

Rezultă că între știință și spiritualitate nu există o prăpastie galactică, dimpotrivă: marea șansă pe care o oferă paradigma holistică, inclusiv în psihologie, este tocmai posibila conlucrare dintre ele, așa cum se întâmplă în orientarea transpersonală. Mărturisesc că această lucrare m-a lecuit de cecitate epistemică și că mi-a fost sărbătoare. Important este că toate răspunsurile pe care le-am găsit nu mi-au suspendat întrebările, dimpotrivă, mi-au regenerat toate mirările lumii“, explică Anca Munteanu.

Psihologia transpersonală. Peregrinaj dincolo de val – volumul al II-lea

”Există în fiecare cultură personalități a căror anvergură depășește orice posibilitate de descriere adecvată a importanței lor pentru acea cultură. Doamna prof. univ. dr. Anca Munteanu este o astfel de personalitate complexă și inclasificabilă, cu o intensă activitate de cercetare, predare și comunicare și cu o prezența inubliabila.         

Cele două volume ale monumentalei cărți Psihologia transpersonală sunt rodul unei munci colosale de sistematizare și stilizare a datelor din numeroasele domenii ce alcătuiesc în prezent arealul psihologiei transpersonale. Cititorul poate astfel să exploreze idei și practici ce completează știință și medicină oficiale și să-și extindă înțelegerea și conștientă dincolo de limitele cu care este obișnuit. Ghidajul măiestrit și mereu tonic al autoarei cărții îl va purta prin sinuozitățile vieții și ale morții, prin tainele nașterii și lecțiile bolii, că și printre manifestările sublime ale spiritului uman.

Anca Munteanu reușește o performanță de excepție, demnă de marii maeștri ai Renașterii. Prin cele două volume ale cărții sale, autoarea ne oferă într-o admirabilă sinteză și rigoare științifică un summum al științelor și culturii. Este o carte necesară tuturor celor care, angoasați de misterul propriei existente, caută un răspuns la interogațiile lor. Deși scrisă în proză, grație sensibilității sale aș spune poetice, dar și acuității inteligenței, evidente în fiecare frază, cartea ne fascinează și prin farmecul exprimării cu parfum de femeie”, scrie prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

”Cert e că mă despart de această carte cu o bogăție rotundă și nesperată pentru că am mai făcut un pas spre devenirea întru propria mea ființă. Se spune că existența oricărui om poate maculă esență lui, de aceea voi continuă să mă caut acolo unde domnește Lumina”, a concluzionat prof. univ. dr. Anca Munteanu.

Comentarii

comentarii