Acasă Actualitate Cătălin Drulă va fi președinte interimar al USR după Dacian Cioloș a...

Cătălin Drulă va fi președinte interimar al USR după Dacian Cioloș a demisionat

DISTRIBUIȚI

Dacian Cioloş i-a anunţat luni pe membrii Biroului Naţional (BN) că demisionează de la şefia USR pe fondul respingerii programului pe care l-a propus, au declarat surse din cadrul formaţiunii pentru News.ro. Interimatul va fi asigurat de vicepreşedintele Cătălin Drulă, deputat de Timiș. 

Potrivit acestora, Cioloş a convocat o nouă şedinţă de Birou Naţional în jurul orei 15:00 şi i-a anunţat pe membrii acestui for că demisionează, dar că rămâne în continuare membru.

El i-a urat mult succes lui Cătălin Drulă, au mai precizat sursele citate. Drulă va prelua şefia USR în calitate de preşedinte interimar, deoarece este vicepreşedintele cu cele mai multe voturi obţinute la congres.

Demisia lui Dacian Cioloş vine după ce programul politic propus membrilor conducerii partidului a fost respins la vot, cu 14 voturi ”împotrivă” şi 11 ”pentru”.

Preşedintele USR nu a vrut să renunţe la punctele din programul propus săptămâna trecută şi care au generat tensiuni majore în partid, printre care înfiinţarea unei comisii de experţi şi demiterea secretrarului general al formaţiunii, au declarat pentru News.ro surse participante la şedinţa Biroului Naţional (BN). Este vorba de  comisia de experţi care să propună miniştrii, demiterea secretarului general al USR, Geroge Marussi şi impunerea unei alte persoane, interzicerea excluderilor din partid pe motiv de delict de opinie.

Comentarii

comentarii