Acasă Actualitate Cazuri de COVID-19 ținute secrete la Finanțele Publice Timiș și tratate cu...

Cazuri de COVID-19 ținute secrete la Finanțele Publice Timiș și tratate cu superficialitate de DSP

1013
DISTRIBUIȚI

Criza sanitară totală provocată de pandemia COVID19 a îngenunchiat autoritățile locale nu numai din Timișoara, ci din întreaga țară, spre disperarea cetățenilor.

Mai grav este că, după informațiile noastre, există în Timișoara multe instituții, firme și, chiar, biserici, unde COVID-ul a lovit din plin, dar șefii nu declară aceste cazuri, de teamă că unitățile ar putea fi închise. Astfel, riscul de extindere a infecțiilor devine clar și mai mare.

Un asemenea caz are loc și la Finanțele Publice Timiș. Unii angajați de la Finanțele Timiș ne-au sunat la redacție disperați și ne-au relatat că în această instituție s-au înregistrat mai multe cazuri de infectări. Problema este că în urma acelor anchete desfășurate de direcția de sănătate publică nu au fost izolate toate persoanele care au intrat în contact direct cu cei pozitivi și, de aici, tensiunea angajaților.

Ei se tem că pot intra în contact cu acele persoane purtătoare de virus și s-ar putea infecta la rândul lor, ducând în familie virusul devastator.

Pe de altă parte, există o teamă generală de a se discuta despre COVID, pentru că nimeni nu vrea să fie ostracizat și izgonit din colectivitate, chiar dacă este infectat cu noul virus SARS-COV2. Mai grav este că sunt ”înțelepții” care resping existența virusului și purtarea măștii, punând în pericol sănătatea publică într-un mod voit, sfidând legea în mod conștient.

Prin urmare, COVID-ul continuă să își facă de cap în Timiș, așa cum dorește, oriunde și oricând, lovind în plin atunci când prinde individul descoperit….!

Din păcate, oricât a încercat ZIUA de Vest să obțină un punct de vedere de la Finanțele Publice Timiș nu a reușit. Am sunat de patru ori și nu ne-a răspuns decât robotul, inclusiv la secretariatul instituției!

DSP Timiș susține că la Direcția Județeană a Finanțelor Publice Timișoara au fost identificate numai 3 cazuri, dar fără legătură epidemiologică dintre ele. Prin urmare nu este considerat focar.

Mai spune că au fost făcute anchete epidemiologice, au fost stabilite persoanele de contact care au fost plasate în carantină.

Angajații de la finanțe spun însă că persoanele în cauză continuă să vină la serviciu.

Ce înseamnă caz suspect, conform DSP Timiș?

Orice persoana cu infecție respiratorie acută (debut brusc cu cel puțin unul din următoarele simptome: tuse, febră, dificultate în respirație (scurtarea respirației)

sau

Orice persoana cu pneumonie, bronhopneumonie +/- pleurezie

sau

Orice persoana cu infecție respiratorie acută severă (SARI) (febră sau istoric de febră ŞI tuse ŞI dificultate în respirație (scurtarea respirației) ŞI care necesită spitalizare peste noapte)

Ce înseamnă contact direct?

Persoană care locuiește în aceeași gospodărie cu un pacient cu COVID-19

Persoană care a avut contact fizic direct cu un caz de COVID-19 (ex. strângere de mână fără igiena ulterioară a mâinilor);

Persoană care a avut contact direct neprotejat cu secreții infecțioase ale unui caz de COVID-19 (ex. în timpul tusei, atingerea unor batiste cu mâna neprotejată de mănușă)

Persoană care a avut contact faţă în faţă cu un caz de COVID-19 la o distanţă mai mică de 2 m şi cu o durată de minim 15 minute

Persoană care s-a aflat în aceeași încăpere (ex. sala de clasă, sală de ședințe) cu un caz de COVID-19, timp de minimum 15 minute şi la o distanţă mai mică de 2 m.

Comentarii

comentarii