Acasă Actualitate CCIA Timiș deschide calea afacerilor firmelor din județ cu cele din China...

CCIA Timiș deschide calea afacerilor firmelor din județ cu cele din China și Serbia

DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș este recunoscută la nivel național și internațional drept un dintre cele mai dinamice și performante instituție de acest fel din România. Performanțele activității conducerii CCIAT se transferă direct firmelor din județ, care, prin intermediul instituției, au acces la oferte și parteneriate de afaceri din întreaga lume.

În cursul acestei săptămâni, în perioada 13 – 15 septembrie, președintele CCIAT Florica Chiriță a avut o serie de întâlniri la București cu înalți diplomați ai Ambasadelor străine în România.

În data de 14 septembrie, la invitația Excelenței Sale Domnul Han Chunlin, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Florica Chiriță a participat la recepția de Ziua Națională a Chinei.

La întrevederea care a precedat evenimentului oficial, președintele CCIAT a mulțumit înaltului diplomat pentru inițiativa și sprijinul acordat în organizarea la Timișoara, în 28 mai a.c., a evenimentului de prezentare a CIIE Import Expo Shanghai 2023 (7-11 noiembrie), cel mai mare târg multisectorial de profil din lume, ce a avut ca rezultat înscrierea unui număr impresionant de firme timișene la misiunea economică organizată de CCIAT în China, la Shanghai, în luna noiembrie.

“La întâlnirea noastră de la Ambasadă din aprilie, când m-ați rugat să intermediez, dar mai ales să conving, conducerea Centrului Național Expozițional Shanghai să vină la Timișoara, la Camera de Comerț, într-o zi de duminică, pentru o întâlnire cu companiile timișene, recunosc că am fost puțin sceptic că această acțiune va avea rezultate. Iată că m-am înșelat, ați reușit, într-un timp scurt, ca o importantă delegație de afaceri timișeană să fie prezentă în noiembrie la Shanghai. (…). Vă admir și vă felicit!”, a spus Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

Următoarea întâlnire a avut loc în cursul zilei de 15 septembrie cu Excelența Sa Domnul Ștefan TOMAŠEVIĆ, Ambasadorul Republicii Serbia în România.

Scopul principal al vizitei a fost acela de stabili o agendă de lucru comună pentru perioada care urmează, cu acțiuni și evenimente concrete care să răspundă cerințelor și interesului de colaborare a celor două comunități de afaceri.

Astfel, sub egida Ambasadei Serbiei în România se va organiza la Timișoara un Forum de Afaceri multisectorial România-Serbia. În oglindă, în colaborare cu Camera de Comerț a României va fi organizată o misiune economică românească la Belgrad.

Tot la Timișoara va fi organizată o prezentare a stațiunii Buziaș pentru potențiali investitori din Serbia și va fi înființat un campus pentru tinerii baschetbaliști.

CCIAT va intermedia mai multe întâlniri ale firmelor producătoare din Serbia cu distribuitori și lanțuri de supermarket-uri din Timișoara, în vederea deschiderii de magazine proprii. La rândul lor, companiile timișene vor participa la Belgrade Wine Salon, în perioada 7-9 decembrie 2023, eveniment care reunește 120 de producători de vinuri din peste 20 de țări ale lumii.

Totodată, în calitatea CCIAT de

Impresionat de activitatea Floricăi Chiriță, Excelența Sa Ștefan TOMAŠEVIĆ va intermedia o întâlnire a președintelui CCIAT cu conducerea  Camerei Naționale a Serbiei, în vederea revigorării și eficientizării relațiilor de colaborare inter-instituționale, Camera de Comerț din Timiș fiind considerată reprezentant al sistemului cameral în relația cu Serbia.

„În momentul de față, volumul schimburilor comerciale dintre cele două state este unul bun dar există un potențial mare de creștere. Este necesar să promovăm accesul bilateral de produse. (…) Sunt dispus să vă acord tot sprijinul Ambasadei și al meu personal pentru consolidarea cooperării dintre Camera de Comerț Timiș și camerele de comerț partenere din Serbia, dar și pentru dezvoltarea de noi colaborări” , a spus Ambasadorul Republicii Serbia în România. 

Comentarii

comentarii