Acasă Actualitate Primăria Giroc: Trei proiecte propuse de comunitate sunt câștigătoare în urma voturilor...

Primăria Giroc: Trei proiecte propuse de comunitate sunt câștigătoare în urma voturilor în Bugetare participativă

DISTRIBUIȚI

Voturile proiectelor propuse de cetățeni în programul Bugetare participativă s-a încheiat și Primăria Giroc Timiș, condusă de dr. Dan Vîrtosu, susține că trei proiecte propuse de comunitate sunt câștigătoare în urma voturilor cetățenilor localității!

1.Amenajare parc pentru sport și agrement, Bega- Giroc – 837 voturi

2.Amenajare parc, strada Neptun – 790 voturi

3.Modernizare parc situat în centrul localității Chișoda – 444 voturi

”Felicitări tuturor participanților pentru proiectele depuse și mulțumim cetățenilor pentru toate voturile acordate. Următoarea etapă: implementarea proiectelor”, este mesajul Primăriei Giroc, vineri 15 septembrie.

Bugetarea participativă este un proces derulat de Primăria comunei Giroc, prin care ideile şi iniţiativele comunităţii girocene și chișozene se manifestă şi se transformă în realitate. Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică, în mod direct, în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Începând din 2022, Primăria comunei Giroc va aloca o parte din bugetul anual, iar cetățenii vor veni cu propuneri, sub forma unor proiecte, referitoare la ceea ce considerați că ar trebui îmbunătățit în comunitate, asistați în demers de funcționari din administrația publică locală. Proiectele se depun la Primăria comunei Giroc, unde se verifică fezabilitatea lor, iar punctul culminant este votul popular. Căci despre asta e vorba în bugetul participativ: implicare!

Primăria Giroc susține că au fost aprobate 5 din 8 proiecte în 2023, depuse de către cetățeni, 4 din ele fiind pentru amenajarea de spații verzi și locuri de joacă și unul pentru protecția mediului.

În perioada 9 august – 14 septembrie 2023, cetățenii comunei au avut posibilitatea să voteze proiectele favorite.

Suma alocată în 2023 este 650.000 de lei.

 

Comentarii

comentarii