Acasă Actualitate Ce au făcut 75 de elevi din Timișoara ca să îl întâlnească...

Ce au făcut 75 de elevi din Timișoara ca să îl întâlnească pe Isus Hristos?

DISTRIBUIȚI

În cadrul concursului național catehetic 2022 intitulat „Rugăciunea în viața mea”, Parohia Ortodoxă Română „Adormirea Maicii Domnului” – Timișoara Elisabetin a primit în vizită 75 de elevi ai Liceului Teoretic „Grigore Moisil”.

Ei sunt dornici să se întâlnească cu Mântuitorul Iisus Hristos în dialog de rugăciune prin Sfintele Taine ale Spovedaniei și Împărtășaniei.

Întâlnirea a avut loc, sâmbătă 9 aprilie, prin purtarea de grijă a profesorilor de Religie Ortodoxă, Alexandra Leordean, Lazăr Stancovici și Dorin Lațcu, care predau această disciplină în cadrul Liceului Moisil.

Dialogul duhovnicesc și îndrumarea spirituală a transformat actul catehetic într-un program duhovnicesc cu grupe mici de câte 5 copii, care au beneficiat de experiența rugăciunii și cuvântul filocalic al părinților slujitori Cristian Niculescu și Nichifor Tănase.

Întâlnirea fizică în interiorul sfintei biserici a unui număr atât de mare de copii și părinți a produs bucurie preoților slujitori, profesorilor și comunității parohiale.

Căldura sufletească, credința în Dumnezeu și în puterea Sfintelor Taine, care s-au simțit venind din partea părinților acestor copii, a reprezentat un argument suficient de puternic și mobilizator în a relua și desfășura cu încredere cât mai multe proiecte catehetice pentru acești tineri și familiile lor.

Parteneriatul cu Liceul Moisil se desfășoară și la nivelul liceal, urmând ca în perioada următoare să aibă loc mai multe ateliere de lucru atât în cadrul școlii, cât și la Biserica Elisabetin.

Proiectul concursului catehetic de anul acesta, în parohia Timișoara Elisabetin, se desfășoară în parteneriat cu încă două licee timișorene – „Vlad Țepeș” și „Francesco Saverio Nitti” – care desfășoară alte etape ale proiectului.

După cum se dorește, ca finalitatea educației religioase să fie una a rugăciunii și a experienței întâlnirii cu Hristos, la sfârșitul întâlnirii, toții copiii s-au împărtășit cu sfintele Taine.

 

 

Comentarii

comentarii