Acasă Actualitate Ce crede dr. Virgil Musta despre noul an şcolar: “Cursurile trebuie să...

Ce crede dr. Virgil Musta despre noul an şcolar: “Cursurile trebuie să înceapă, nu trebuie să ne speriem”

DISTRIBUIȚI

Dr. Virgil Musta, una dintre vocile autorizate ale medicinei românești, a vorbit deschis despre problemele care ar putea apărea odată cu revenirea elevilor pe băncile școlii. Medicul nu exclude o creștere a numărului de infectări, însă are și o variantă optimistă a situației din România.

Începerea școlii pe 14 septembrie a împărțit opinia publică. O parte dintre cetățeni sunt de părere că revenirea copiilor la școală trebuie să se producă la data stabilită de Guvern, în vreme ce alta se situează pe o poziție diametral opusă. Medicul Virgil Musta, unul dintre oamenii, care se află de luni bune în prima linie a luptei cu SARS-CoV-2 a analizat, pentru DC News, situația existentă în acest moment în țară.

“Sunt de părere că școlile trebuie să înceapă. Evident, totul trebuie să se desfășoare în conformitate cu situațiile din teritoriu. E inutil să amintesc că acolo unde cazurile la nivel de localitate sunt masive, elevii nu trebuie să meargă la școală, însă părerea mea este că nu trebuie să ne ferim să îi trimitem la cursuri acolo unde se poate. Ghidul întocmit în aceste zile de către autorități trebuie urmat, pentru că respectarea regulilor s-a dovedit mereu un drum corect. Ne aflăm într-o perioadă de relaxare, iar acest lucru s-a văzut în creșterea numărului de cazuri la nivel național, dar nu trebuie să ne speriem. Respectăm indicațiile și ajungem la rezultatul dorit. Avem exemplele statelor occidentale unde s-a început școala. Cred că elevii din România pot urma regulile fără probleme. Vorbim aici de distanțare socială, de igiena impusă”, a subliniat dr. Virgil Musta.

Comentarii

comentarii