Acasă Actualitate Ce recomandă Aquatim pentru protejarea contoarelor de apă împotriva îngheţului?

Ce recomandă Aquatim pentru protejarea contoarelor de apă împotriva îngheţului?

400
DISTRIBUIȚI

Contoarele de apă se pot deteriora, în lunile de iarnă, din cauza temperaturilor scăzute. De aceea, Aquatim reaminteşte timişorenilor câteva recomandări pentru protejarea contoarelor principale de apă (de branşament, nu cele de apartament).
Dacă apometrul este montat într-un cămin, este recomandabil să existe un capac care închide căminul etanş. Capacele şi ramele căminelor de apometru sau de canalizare trebuie curăţate de praf sau pământ şi, eventual, unse cu vaselină sau produse similare. Astfel, în caz de îngheţ, acestea vor putea fi manevrate cu uşurinţă. În cazul în care capacele sunt confecţionate din tablă, este indicat, din acelaşi motiv, să se pună o folie de plastic sub capac. Este bine să se facă verificarea robineţilor din căminele de apometru care închid traseul dinspre reţeaua interioară, pentru a se observa dacă acestea pot fi manevrate cu uşurinţă.
De asemenea, în perioada rece, utilizatorii pot lua măsuri pentru izolarea apometrului cu materiale textile. Pentru apometrele amplasate în subsoluri, Aquatim recomandă reducerea suprafeţelor gurilor de ventilaţie, pentru a menţine temperatura peste limita de îngheţ a contoarelor.

Comentarii

comentarii