Acasă Actualitate Cea mai periculoasă și urâtă clădire din Timișoara se află pe strada...

Cea mai periculoasă și urâtă clădire din Timișoara se află pe strada Văcărescu

DISTRIBUIȚI

Această clădire extrem de degradată reprezintă un pericol mare pentru pietoni și se află pe str. Văcărescu din Timișoara, o zonă cu multe construcții istorice de mare valoare arhitectonică. De aceea acest obiectiv periculos intră în categoria “Cea mai urâtă clădire din Timișoara!”, iar proprietarii ar trebui să ia măsuri urgente și să și-o renoveze, așa cum alți proprietari au reușit acest lucru.

Mesajul stupid cu “Atenţie, cade tencuială!” încă se mai regăseşte agăţat de clădirile vechi şi degradate, în centrul istoric al Timişoarei. Amintim că primarul, Nicolae Robu, a însărcinat Poliția Locală să-i amendeze pe proprietarii care locuiesc în clădirile degradate şi nu le renovează. Amenzile sunt  între 4.000 și 8.000 de lei. Cei care nu au înţeles şi nu s-au apucat să îşi reabiliteze clădirile vor fi amendaţi în fiecare săptămână, până când le vor repara, astfel încât să arate la standardul pe care-l merită Timişoara. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal continuă verificările cu privire la modul în care proprietarii de imobile aflate în zona istorică respectă legislația privind întreținerea clădirilor, având obligația de a obține documentațiile necesare demarării procedurilor de remediere a stării de degradare a imobilelor aflate în proprietate. Până acum poliţiştii a aplicat zeci amenzi celor care nu au făcut niciun demers pentru obținerea autorizațiilor de construcție. Potrivit Legii 422/2001, sancțiunile ajung până la 8.000 lei. Acțiunile pe aceasta linie vor continua – atenționează Poliția Locală Timișoara.

Reamintim vestea bună: în 2016, Camera Deputaţilor a aprobat modificarea Legii nr. 153, privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, prin care permite autorităţilor locale (primăriilor) să cofinanţeze lucrările specifice la faţade, tâmplărie şi acoperiş, dar să şi recupereze banii de la proprietari prin intermediul taxei de reabilitare a clădirii istorice. Prin urmare, sperăm să vedem o Timişoara renovată care să îşi recapete astfel frumuseţea arhitectonică, distrusă de degradarea înaintată a clădirilor istorice. Timişoara a moștenit 14.500 de clădiri în cele șase cartiere vechi: Iosefin, Elisabetin, Fabric, Fratelia, Mehala și Freidorf.

Comentarii

comentarii