Acasă Actualitate Cei mai buni prieteni ai poliţiştilor

Cei mai buni prieteni ai poliţiştilor

DISTRIBUIȚI

Taşa este un personaj cu greutate al Departamentului de Intervenţie Rapidă Timiş. Este vorba despre un rottweiler special antrenat pentru a interveni în situaţii limită, având şi cele mai multe intervenţii în cazuri extreme. O nouă generaţie de câini de intervenţie din rasa Cane Corso şi Dog Argentinian se pregăteşte să îi calce pe urme. Umblă în patru labe, sunt jucăuşi, însă când vine vorba de infractori, sunt neiertători. {vsig}galerie/caini{/vsig}

Sena este un câine de intervenţie din noua generaţie de câini poliţişti. Este din rasa Cane Corso şi are 1 an şi 4 luni. În 2009, a absolvit cursurile Centrului de Pregătire Canină de la Sibiu, obţinând media finală de 9,85, cu specializarea intervenţii extreme.
Spik este un Ciobănesc Belgian, aparţinând şi el noii generaţii de poliţişti patrupezi, cu aproape 100 de intervenţii în cazuri extreme . Are 2 ani şi a obţinut, în octombrie anul trecut, locul I la categoria masculi de intervenţie, în cadrul cursului de la Sibiu.
Tot din noua generaţie de câini poliţişti face parte şi Hera, o frumoasă femelă din rasa Ciobănesc Belgian.
În fiecare zi, timp de două ore, mascaţii de la DPIR lucrează cu patrupezii pe care îi au în custodie, pentru ca aceştia să nu îşi iasă din formă. Ei sunt de neînlocuit şi participă alături de poliţişti la majoritatea intervenţiilor.

Câinii de intervenţie intră mai întâi într-un program de pre-dresaj, efectuat de luptătorii DPIR, apoi animalele sunt direcţionate către Centrul de Pregătire Canină de la Sibiu. De aici ies adevăraţi agenţi de poliţie… patrupezi. Cel mai nou membru al echipei este Tano, care doar cinci luni.  Stăpânul lui spune că în maxim un an ar putea ajunge cel mai bun câine de intervenţie pe care îl au poliţiştii din Timiş. Asta pentru că deja răspunde pozitiv la majoritatea comenzilor pe care le primeşte. În Timişoara, mai există însă şi câini care sunt special antrenaţi pentru depistarea drogurilor şi a substanţelor explozive. Aceştia, ca şi câinii de intervenţie, îi ajută de nenumărate ori pe poliţişti în misiunile pe care le au.

Comentarii

comentarii