Acasă Cultura Cel mai așteptat spectacol regizat de Mihai Bendeac ajunge la Opera Română...

Cel mai așteptat spectacol regizat de Mihai Bendeac ajunge la Opera Română Timișoara

246
DISTRIBUIȚI

Cel mai așteptat spectacol al Teatrului de Comedie București regizat de Mihai Bendeac ajunge în Timișoara și va fi prezentat timp de trei zile, 27-28-29 decembrie, în cazul în care CNSU decide revenirea la organizarea de evenimente culturale în spații închise cu până la 50% din capacitatea sălii.

Actorii sunt nerăbdători să pornească la drum, sala este pregătită, iar spectatorii, cu siguranță, abia așteaptă să participe la spectacolul-eveniment regizat de către Mihai Bendeac.

”Pentru că nerăbdarea este mare și în rândul organizatorilor, lansăm evenimentul cu o categorie de pre-booking. Ce înseamnă asta? Îți manifești interesul pentru a participa la spectacol, iar noi îți oferim exclusivitate în achiziționarea biletelor timp de trei zile.
Concret, de la relaxarea restricției în ceea ce privește capacitatea sălilor de spectacol (creșterea acesteia de la 30% la 50%), ai la dispoziție 3 zile pentru a achiziționa bilete la spectacol. După expirarea celor trei zile, link-ul de achiziție a biletelor devine public, pentru ca toată lumea să se bucure de spectacol”, îndeamnă Teatrul de Comedie.

Dată desfășurare: 27, 28 și 29 decembrie. Loc desfășurare: Opera Națională Română Timișoara

Nunta lui Krecinski este un spectacol-eveniment, lucrat cu migală de cunoscutul actor Mihai Bendeac, intrat cu această ocazie în rândul celor mai captivanți regizori de teatru. În acest spectacol, fiecare replică și fiecare gag sunt dozate atent pentru a oferi spectatorului deliciul unei performanțe comice excepționale.

”Am creat acest spectacol după aceleași repere pe care le aveam vizavi de teatru la vârsta de 15 ani. Plus, bineînteles, un pic de experiență si maturitate. Nu sunt regizor. Sunt povestitor. Un povestitor care încearcă să-și folosească imaginația. Imaginația este cel mai bun și mai frumos lucru pe care îl avem. Am ales un text care vorbește despre nebunie în multe forme fiindcă nebunia e un concept pe care, din păcate sau din fericire, cred că îl stăpânesc. Vizionare plăcută și sper să uitați de orice altceva cât stați în sală”, spune Mihai Bendeac.

”Avem nevoie de râs. De râsul în toate formele lui – mai inteligent, mai hăhăitor, mai subtil, mai hohotit de-a dreptul. Râsul este cel mai eficient atu al omului modern cel stresat, scârbit, deprimat, depersonalizat, robotizat, lobotomizat aproape, transformat într-un mic automat care consumă şi se consumă zi de zi. Supapa aceasta fantastic de eficientă, masca aceasta care te ascunde în plină zi, tertipul nostru, refugiul nostru, leac chiar pentru unii, acest deliciu la îndemână, surogatul fericirii – râsul e foarte necesar”, îndeamnă Mihai Bendeac.

„Nunta lui Krecinski” de la Teatrul de Comedie, mult după A.V. Suhovo-Kobîlin, aşa cum este asumat, în regia lui Mihai Bendeac este unul dintre cele mai sincere spectacole de teatru – este exact ceea ce pretinde a fi şi oferă publicului exact ce îi promite la cumpărarea biletului: o comedie bufă în care gag-urile curg în cascadă, iar spectatorii se pot bucura liniştiţi de aproape trei ore de râs bogat şi, de ce nu, terapeutic; încet, încet uiţi să te mai uiţi în stânga şi în dreapta să verifici dacă se cade să râzi zgomotos, nu te mai judeci şi nu te mai analizezi dacă se cade sau nu să râzi la ceva atât de puţin sofisticat, te laşi luat de val şi râsul devine molipsitor. Pur şi simplu ieşi din sală cu un zâmbet netrucat, încărcat de o energie bună, vesel chiar. Iar asta se întâmplă destul de rar. A devenit destul de greu să mai fii vesel.

Povestea despre Krecinski cel duplicitar, cartofor şi scăpătat, care se însoară din interes, ar putea fi o banală istorioară cu haz dintr-un secol trecut la care cel mult te poţi amuza ca de o scenetă veche.
Derapajele controlate, exagerările şi gomflările, toată această lumea ca o spumă este foarte bine motivată în toate aspectele sale.
Apoi muzica ce acompaniază triumfal ridicarea de cortină, intrările şi ieşirile din scenă şi subliniază cu două linii groase unele replici sau situaţii, potenţând ridicolul şi sporind efectul comic – acordurile recognoscibile în spatele alămurilor şi înfloriturilor şi complicaţiilor sunt cu atât mai satisfăcător de intuit din melodiile formaţiei Carla’s dreams.
„Nunta lui Krecinski” este un spectacol în care profesionalismul este evident. O comedie reuşită care într-adevăr poate bucura pe oricine, în care echilibrul stabil nu dă voie niciunei alunecări pe panta facilului sau a mişto-urilor de prost gust. Iar râsul, în sfârşit râsul, e unanim.” (Yorick)

Condiții de participare la eveniment:

Prezentând certificatul verde care să ateste schema completă de vaccinare (se consideră valid Certificatul persoanelor pentru care au trecut 10 zile de la realizarea schemei complete de vaccinare). Prezentând dovada trecerii prin boală, nu mai veche de 90 de zile și nu mai devreme de 15 zile.

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii