Acasă Eveniment Cel mai mare proiect al UPT a devenit realitate

Cel mai mare proiect al UPT a devenit realitate

DISTRIBUIȚI

30 ianuarie 2014 rectorat

Cel mai important proiect al Universităţii „Politehnica” din Timişoara a fost în sfârşit realizat. Este vorba de Institutul de Cercetări pentru Energii Regenerabile, un proiect care a fost terminat după cinci ani, finanţat extrem de generos din bani europeni. În institutul de cercetări au fost pompaţi nu mai puţin de 17,5 milioane euro.

Directorul proiectului este nimeni altul decât actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, fost rector al UPT în momentul demarării investiţiei.

„Înainte de a se da drumul la aplicații pentru finanţarea unor proiecte de tipul acesta, în România a funcţionat programul «Impact», care avea rolul de pregătire a dosarelor respective. La acel moment, din UPT au fost generate şapte proiecte. Am înţeles însă că nu vor fi şanse de finanţare pentru proiecte mărunte, astfel că, din postura de rector, i-am convins pe iniţiatorii celor şapte proiecte să agreeze asocierea”, a declarat Nicolae Robu.

Institutul de Cercetări pentru Energii Regenerabile de la Timişoara presupune o clădire de aproximativ 2.000 de metri pătraţi pe strada Muzicescu, dotată cu echipamente de ultimă generaţie. De fapt, cea mai mare parte a fondurilor a fost cheltuită pentru echipamentele care se regăsesc în noua clădire, sună varianta oficială a iniţiatorilor proiectului. Piesa de rezistenţă a institutului este un laborator electronic, unicat în România, ce a costat un milion de euro.

Comentarii

comentarii