Acasă Cultura Cele mai noi filme premiate la Cannes, Berlin sau Sundance pot fi...

Cele mai noi filme premiate la Cannes, Berlin sau Sundance pot fi vizionate în Parcul Rozelor, timp de 6 zile

763
DISTRIBUIȚI

Timișorenii sunt așteptați în Parcul Rozelor la o serie de filme de excepție, în perioada 24 -29 iulie, cu intrare liberă. Proiecțiile încep în fiecare seară de la orele 21:30.
În cadrul „Caravanei Metropolis” vor fi proiectate filme precum „Cu drag, van Gogh” (Hugh Welchman, Dorota Kobiela), nominalizat la Oscar și la Globul de Aur pentru Cea mai bună animație, „Uciderea cerbului sacru” (Regia Yorgos Lanthimos), cu Nicole Kidman, Colin Farrell și Alicia Silverstone în distribuție, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la Cannes 2017, „Fără iubire” (Regia Andrey Zvyagintsev), nominalizat la Oscar și la Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin în 2018, câștigător al Premiului Juriului la Cannes în 2017, sau „Final fericit” (Regia Michael Haneke), prezentat în competiție la Cannes 2017, nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film pentru Cea mai bună actriță (Isabelle Huppert) și Cel mai bun actor (Jean-Louis Trintignant).

Deschiderea programului Caravanei Metropolis va avea loc pe 24 iulie, cu filmul „Nebune de fericire” (Regia: Paolo Virzi), în timp de filmul de încheiere, pe 29 iulie, va fi deja celebrul documentar „România neîmblânzită” (Regia: Tom Barton-Humphreys, cu vocea inconfundabilă a actorului Victor Rebengiuc).

Asociația Culturală Metropolis organizează anual, în sezonul cald, Caravana Metropolis – Cinema în aer liber, cel mai amplu eveniment de acest gen din România. Cele mai noi filme europene, premiate la festivaluri precum Cannes, Berlin sau Sundance, călătoresc în mai multe orașe din țară, împreună cu un echipament performant, un proiector digital mobil de 18 000 lumeni și un ecran gonflabil de 120mp, pentru o calitate a proiecției întâlnită în marile cinematografe din Europa –a informat Asociația Culturală Metropolis.

Comentarii

comentarii