Acasă Administraţie Centrul de proiecte al Timișoarei a lansat TM2023 RESTART, apelul de finanțare...

Centrul de proiecte al Timișoarei a lansat TM2023 RESTART, apelul de finanțare destinat programului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”

716
DISTRIBUIȚI

Marți, 22 iunie, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, aflat în subordinea Primăriei Timișoara, a lansat al treilea apel de finanțare a proiectelor culturale. De această dată, este vorba despre apelul de patru milioane de lei prin care ar trebui finanțate proiectele derulate în acest an în programul cultural „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”.

Primele două apeluri lansate de Centrul de proiecte însumează cinci milioane de lei, unul de trei milioane, destinat „acțiunilor, proiectelor și programelor culturale”, altul de două milioane, destinat „proiectelor strategice și evenimentelor de anvergură care să constituie programul cultural prioritar general al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara”. Primul are termen limită pe 24 iunie, iar al doilea pe 30 iunie.

„Lansăm programul cultural prioritar TM2023 RESTART ca un mod coerent de finanțare de la bugetul local pentru anul 2021 a proiectelor ce compun programul cultural Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Realizarea acestuia a întâmpinat, din 2016 până în prezent, provocări diverse, nu în ultimul rând în ce privește mecanismele de finanțare. În contextul unui demers mai larg de adresare a problemelor de fond, am căutat modalități de alocare mai eficiente, în spiritul bid book-ului ce a adus la Timișoara titlul de Capitală Europeană a Culturii”, explică Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte Timișoara.

TM2023 RESTART ar trebui să asigure realizarea în anul 2021 „a unui program cultural care este apropiat de așteptările și criteriile enunțate în dosarul de candidatură prin care Timișoara a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021”. Concret, vor fi preluate proiectele eligibile propuse de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii în februarie și completate în mai și iunie.

Mai precis, evaluarea și selecția va avea loc în perioada 24 iunie – 23 iulie. Din câte precizează reprezentanții primăriei, în primă etapă vor fi analizate fișele de proiect transmise de Asociație. Mai apoi, vor fi făcute recomandări de clarificare și completări ale datelor despre proiecte către coordonatori. La final, pe baza cererilor de finanțare și a documentației aferente se va face evaluarea, iar în funcție de aceasta se va lua și decizia de finanțare pentru fiecare proiect în parte.

„Analiza, recomandările și evaluarea proiectelor care vor constitui programul cultural prioritar TM2023 RESTART se realizează de către o comisie de selecție formată din 5 profesioniști cu experiență relevantă în acțiunea Uniunii Europene privind Capitalele Europene ale Culturii. Rezultatele selecției vor fi comunicate pe site-ul Centrului de Proiecte. Toate informațiile și documentele aferente acestui apel de finanțare sunt disponibile la beta.primariatm.ro/apel-3-2021-cultura”, asigură reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii