Acasă Eveniment Centrul educaţional „Patriarh Miron Cristea” din Făget a fost inaugurat

Centrul educaţional „Patriarh Miron Cristea” din Făget a fost inaugurat

685
DISTRIBUIȚI

La eveniment au participat oficialităţile locale, în frunte cu primarul Marcel Avram, deputatul Dorel Covaci şi protopopul Bujor Păcurar

Biserica Ortodoxă promovează un model optim de prevenire a abandonului şcolar şi de dezvoltare personală a elevilor, prin îmbinarea valorilor celor trei componente de bază ale sistemului de educaţie: Biserică, Şcoală şi Familie. Acest model va fi aplicat în cadrul a 16 centre educaţionale , înfiinţate în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale”, demarat de către Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” din Alba Iulia, la nivelul judeţelor Alba, Mureş şi Timiş.

Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin Autoritatea de management pentru programul operaţional sectorial dezvoltarea resurselor umane (AMPOSDRU), are ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 500 de elevi din regiunile centru şi vest ale ţării noastre, prin înfiinţarea unei reţele de centre educaţionale.

Investiţie pentru copiii din Făget

În cadrul acestui proiect, vineri, 20 mai, a fost inaugurat Centrul educaţional „Patriarh Miron Cristea” din Făget, unul din cele cinci aşezăminte înfiinţate în judeţul Timiş, în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei. Centrul de la Făget este situat vizavi de Liceul Teoretic „Traian Vuia”, la etajul doi al internatului unităţii de învăţământ. De serviciile educative şi sociale oferite în centru vor beneficia 25 de copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse şi cu risc major de abandon şcolar. În centru, copiii vor veni după orele de şcoală şi vor beneficia de toate condiţiile pentru a-şi pregăti temele, dar şi de hrană şi de igienă. De asemenea, se vor putea bucura şi de excursii, unde vor merge periodic. De la acest eveniment nu au lipsit oficialităţile locale, în frunte cu primarul Marcel Avram, cu deputatul Dorel Covaci şi cu P.On. Bujor Păcurar, protopopul ortodox al Făgetului. După sfinţirea aşezământului şi tradiţionalele luări de cuvânt, preotul Cristian Pavel, consilierul social al Arhiepiscopiei Timişoarei şi coordonatorul regional al proiectului, împreună cu primarul Marcel Avram şi deputatul Dorel Covaci, au tăiat panglica inaugurală.

Cinci centre educaţionale în judeţul Timiş

Până în prezent, în judeţul Timiş au fost deschise patru centre: Centrul educaţional „Antimis” – Timişoara, Centrul educaţional „Sfânta Maria” – Sânnicolau Mare, Centrul educaţional „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş” – Deta şi Centrul educaţional „Patriarh Miron Cristea” – Făget. În 27 mai urmează să fie inaugurat şi Centrul educaţional „Sf. Nicolae” din Lugoj. De serviciile acestor centre vor beneficia un număr de 125 de elevi anual, proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse şi cu risc major de abandon şcolar.

 

 

Comentarii

comentarii