Acasă Eveniment Cerşetorii există pentru că încă primesc bani de la trecători

Cerşetorii există pentru că încă primesc bani de la trecători

DISTRIBUIȚI

Prezenţa cerşetorilor pe străzile şi în intersecţiile Timişoarei a devenit, din păcate, un lucru obişnuit, care rămâne însă la fel de deranjant. Atâta vreme însă cât cei care întind mâna pentru ceva mărunt vor primi bani de la trecători, vor reveni în stradă, pentru că cerşitul reprezintă o „afacere” foarte profitabilă. Însă nu neapărat pentru cei care cerşesc, ci, în multe cazuri, pentru persoanele care-i obligă pe aceştia să apeleze la mila publică şi care le oferă, la nevoie, protecţie. Poliţiştii comunitari continuă acţiunile de depistare şi adunare a cerşetorilor, marţi desfăşurându-se cea de-a 126-a acţiune de acest tip.
„Au fost depistate, în doar câteva ore, peste 20 de persoane, în majoritate adulţi, care cerşeau în diferite zone ale oraşului.
Astfel, au fost depistate două persoane care împreună cu copii de doar câteva luni în braţe cerşeau în intersecţia Bdul Liviu Rebreanu cu C. Brâncoveanu, de asemenea au mai fost depistate persoane care apelau la mila publică pe Bdul General Dragalina, la Gara de Nord, în Complexul Studenţesc, dar şi în faţa la Sala Olimpia, în Piaţa Girocului şi în faţa Spitalului Judeţean”, spune Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara.
Cerşetorii depistaţi au fost duşi la secţie, adulţi au fost sancţionaţi cu câte 100 de lei, fiind apoi îndrumaţi spre localităţile de origine, iar minorii au fost predaţi Centrului de zi şi de noapte pentru copiii străzii. Acţiunile vor continua, însă rămân fără rezultate concrete, atâta timp cât cerşetoria rămâne o “afacere” deosebit de profitabilă.

Comentarii

comentarii